пʼятниця, 22 листопада 2019 12:10

"Слуга народу" голосуватиме за зняття з Порошенка недоторканності

"Слуга народу" голосуватиме за зняття з Порошенка недоторканності
"Голосувати мотивовані всі", - кажуть у "Слузі народу". Фото: УНІАН

Фракція "Слуга народу" підтримає зняття недоторканності з нардепа, п'ятого президента Петра Порошенка, якщо подання внесе генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Про це сказав перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко в інтерв'ю "Новое время"

"Всі мотивовані (голосувати) за зняття недоторканності. Це повинні підтримати всі депутати, тому що це чесна позиція, адже ми від неї (недоторканності) відмовилися.

По суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет з метою процесуальних дій. З 1 січня 2020-го, коли вступлять в силу зміни до Конституції, такі голосування будуть не потрібні", - сказав Корнієнко.

"Ми також бачили голосування по Ярославу Дубневичу, коли група наших депутатів з якихось причин не підтримувала друге і третє голосування (зняття недоторканності та арешт Дубневича). Було багато нарікань на якість подання Генпрокуратури", - додав заступник керівника фракції.

"За інформацією преси, проект підозри щодо Порошенка знаходиться в Генпрокуратурі, і у мене немає інформації, коли її отримає апарат Верховної Ради", - сказав Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка відреагували на підозру

Слідчі Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури проект повідомлення про підозру Петру Порошенку.

Порошенкові інкримінують зловживання владою.

ДБР відкрило 13 проваджень, у яких фігурує Петро Порошенко. Їх відкрили за заявами колишнього заступника голови Адміністрації екс-президента Януковича Андрія Портнова.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" голосуватиме за зняття з Порошенка недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути