Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2021 11:06

"Слуга" лобіював гастролі російського репера, який топтався в окупованому Криму

Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Васильковський лобіював в'їзд до України російського репера Елджея. Попри заборону на в'їзд через гастролі в окупованому Криму. Про це розповіли журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Торік 19 травня Васильковський написав депутатське звернення до Держприкордонслужби та просив роз'яснень про можливість в'їзду репера в Україну. Депутат пояснив прохання тим, що до нього звернулися організатори концертів і гастролей в Одеській області.

 
 

Журналісти запитали нардепа, в чиїх інтересах він писав звернення. "Слуга" відповів: "В інтересах Елджея - він хлопець творчий, має виступати".

СБУ заборонила в'їзд реперу з 2018 року – після звернення колишнього народного депутата Володимира Парасюка. Той помітив на YouTube відео з виступу Елджея в Коктебелі вже після окупації Росією Криму.

У червні 2020-го Окружний адмінсуд міста Києва скасував рішення СБУ про заборону на в'їзд в Україну Елджею. СБУ не стала оскаржувати це рішення.

Елджей – це сценічний псевдонім, а справжнє ім'я репера – Олексій Узенюк.

Ігор Васильковський на позачергових виборах до Верховної Ради у липні 2019 року обирався від партії "Слуга народу" по округу в Одеській області. До депутатства займався бізнесом, був податківцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ прийняв позов проти Росії про окупацію Криму

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко запрошував в Україну російських артистів-прихильників окупації Криму, розповіли журналісти.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" лобіював гастролі російського репера, який топтався в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути