четвер, 04 листопада 2021 13:20

Слідом за "Опорою" про фальсифікацію виборів мера Харкова заявив КВУ

Слідом за "Опорою" про фальсифікацію виборів мера Харкова заявив КВУ
Переможцем виборів оголосили діючого в.о мера Харкова Ігоря Терехова.

Неточності, виявлені у протоколах на низці виборчих дільниць у Харкові, можуть свідчити про спроби фальсифікації результатів виборів міського голови.

Про це заявив комітет виборців України в четвер.

"Надана спостерігачами інформація вказує на факти організації виборчих фальсифікацій, до яких, імовірно, залучили членів дільничних комісій.

Після завершення голосування на кількох дільницях виявили невідповідності між даними протоколів дільничних і протоколів районних територіальних виборчих комісій. Схему могли використати для збільшення кількості голосів на користь одного з кандидатів", - повідомив КВУ.

Зі слів спостерігачів, ідеться про низку кримінальних правопорушень - перешкоджання здійсненню виборчого права, фальсифікація, підроблення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кернес був хамовитий, трошки воровитий і демонічний. Майбутній мер має це успадкувати": як Харків обирав міського голову

На ситуацію в Харкові невідкладно мають відреагувати правоохоронні органи, щоб притягнути до відповідальних винних, заявив КВУ.

Також спостерігачі закликали ТВК не перешкоджати встановленню фактів порушень та організувати прозорий процес встановлення результатів виборів.

31 жовтня в Харкові відбулися вибори мера. 1 листопада голова міської територіальної виборчої комісії оголосила Ігоря Терехова переможцем із результатом 50,66%.

"Опора" закликала не визнавати Терехова переможцем через фальсифікації. В організації заявили про позов до суду.

Також "Опора" повідомила про інформаційні атаки на спостерігачів.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за "Опорою" про фальсифікацію виборів мера Харкова заявив КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути