пʼятниця, 30 жовтня 2009 16:44

Шлапак став на бік Тимошенко?

Шлапак став на бік Тимошенко?

Перший заступник глави Секретаріату президента - представник президента у Кабінеті міністрів України Олександр Шлапак заявляє, що радив главі держави Віктор Ющенку не підписувати закон про підвищення соціальних стандартів.

Про це Шлапак заявив сьогодні на прес-конференції.

Зокрема, на уточнююче запитання журналістів щодо того, що змінилося у позиції Шлапака відносно закону про підвищення соцстандартів, він відповів: "Я пропонував ветувати цей закон".

Шлапак також повідомив, що президент України впродовж 10 днів проводив консультації з провідними економістами щодо підвищення мінімальних зарплат і пенсій.

Крім того, Шлапак повідомив, що президент, підписуючи цей закон, розумів, що такий крок може призвести до ускладнень у відносинах між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Шлапак наголосив, що Ющенко не зміг зустрітися з представниками МВФ, щоб роз"яснити свою позицію щодо цього закону.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 жовтня, президент Ющенко підписав Закон України "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати".

Верховна Рада України ухвалила цей закон 20 жовтня. Законом встановлюється прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць у розмірі з 1 листопада 2009 року – 701 грн., з 1 січня 2010 року – 825 грн., з 1 квітня – 839 грн., з 1 липня – 843 грн., з 1 жовтня – 861 грн., з 1 грудня – 875 грн. Крім того, законом встановлено мінімальну заробітну плату з 1 листопада 2009 року – 744 грн., з 1 січня 2010 року – 869 грн., з 1 квітня – 884 грн., з 1 липня – 888 грн., з 1 жовтня – 907 грн., з 1 грудня – 922 грн.

25 жовтня була оприлюднена заява Міжнародного валютного фонду, в якій МВФ висловив сподівання, що згаданий закон буде ветований президентом України, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Шлапак став на бік Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути