Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2011 17:57

Слабаків кинуть за будь-якої виборчої системи - Беспалий

Слабаків кинуть за будь-якої виборчої системи - Беспалий

Введення змішаної виборчої системи - це поверненням на 13 років назад, бо закон дуже схожий на той, який був у 98 році. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат 3-5 скликань Борис Беспалий.

"Найсерйознішим критерієм виборчого закону - порівняння роботи парламентів. Парламент п'ятого скликання дозволив себе розігнати. Шосте скликання взагалі працює, як протокольний відділ секретаріату президента. Коли Янукович став президентом, більшість була створена під нього. Це дуже слабенька рада - багато перебіжчиків, неефективна робота, усі команди порозпадалися. Введення мажоритарної складової - вимушений крок", - вважає екс-нардеп. Сам він виступає за пропорційну системою з відкритими списками.

"Люди голосують зазвичай за тих, з ким вони пов'язують свої надії. Коли стояв вибір голосувати за незалежність чи проти, саме це було критерієм на виборах. Не так важлива виборча система, як можливості влади нею маніпулювати. Із цієї точки зору мажоритарною складовою маніпулювати легше. Бо сильного, але не бажаного кандидата затиснуть і задавлять", - наголосив політик.

Він зазначив, що настав час об'єднуватися у дві потужні команди "стінка на стінку", як було у 1990 чи 2004 році. Тому зараз опозиції слід об'єднатися, покинути усі розбіжності.

"Подивіться на першу п'ятірку "Нашої України": Луценко, Яценюк, Гриценко, Катеринчук і Кириленко. Кожен з п'яти утворив свою власну партію. А є ще Жебрівський, Кармазін, Стретович і десятки партій. Не розумію, що їх може роз'єднувати", - відмітив експерт.

Беспалий вважає, що коли є сильна влада і слабка протидія, нічого не захистить від фальсифікацій.

"Там протокол підчистять, там рулон бюлетенів в урну кинуть, там когось знімуть через суд, там підкуплять, там гречку дадуть, там підставлять кандидата з таким же прізвищем. Способів настільки багато, що слабаків кинуть по-любому", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Слабаків кинуть за будь-якої виборчої системи - Беспалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути