Ексклюзиви
понеділок, 31 липня 2017 19:48

"Скромне" життя столичного прокурора: десять квартир, два авто за понад 3 млн грн

"Скромне" життя столичного прокурора: десять квартир, два авто за понад 3 млн грн
Прокурор Київської місцевої прокуратури № 6 Павло Міленін та його родина мають десяток квартир та два авто за понад 3 млн грн. Фото: prosud.info

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 6 Павло Міленін та його дружина мають десяток квартир та два авто за понад 3 млн грн.

Про це йдеться у розслідуванні "PROSUD".

Журналісти проаналізували декларації прокурора за 2014-2016 роки. За цей період він задекларував лише 406 тис. грн доходу від роботи в прокуратурі. Натомість його дружина Катерина, яка займається підприємницькою діяльністю та працює приватним нотаріусом, заробила за цей самий час 6,3 млн грн.

"Попри відносно низький прибуток Павла Олександровича, його спосіб життя важко назвати скромним. Наприклад, у 2016 році прокурор отримав у подарунок від батька будинок і землю в столичних Бортничах, що в Дарницькому районі. Загальна площа будинку – 433 кв. м, вартість маєтку сьогодні становить близько 10,3 млн грн. Однак у декларації прокурор зазначив, що ціна будинку – 324 тис. грн, а земельної ділянки – 824 тис. грн, що важко назвати ринковою ціною", - розповіли журналісти.

Окрім будинку, прокурор має квартиру в столиці, в найвищій багатоповерхівці України. На сьогодні 1 кв.м житла тут коштує близько 54 тис. грн. Тож вартість прокурорської квартири площею 158 кв.м може сягати 8,5 млн грн. Натомість у декларації вказав, що купив житло всього за 465 тис. грн (2940 грн за 1 кв.м). У цьому самому будинку Міленін має паркомісце площею 16 кв. м, яке має коштувати близько 600 тис. грн.

Також Міленін задекларував квартиру на 121 кв. м і два гаражні бокси площею 40 кв.м у Києві. Однак через відсутність цього майна в державному реєстрі речових прав нам не вдалося ідентифікувати його розташування. Те саме стосується й майна дружини прокурора, яке повністю відсутнє в реєстрі.

Журналісти перерахували задекларовану власність дружини Міленіна: будинок площею 377 кв.м у Михайлівці-Рубежівці; дві квартири площею 102 та 60 кв.м в Києві; дві земельні ділянки в Михайлівці-Рубежівці загальною площею 24 сотки; паркомісце в Києві на 16 кв.м; нежитлові приміщення площею 65 кв.м, які коштують майже мільйон гривень.

У червні 2017 року замість старого BMW 530d Міленін придбав новенький BMW 540i. Вказана в декларації вартість автомобіля – 2 млн грн. Не менш дорогий автомобіль у дружини прокурора. У 2016 році Катерина Міленіна придбала новеньке BMW X5 2016-го року випуску за 1,6 млн грн.

Загалом журналісти підсумували майно родини столичного прокурора:

10 квартир у найдорожчих будинках Києва загальною площею 1440 м²;

3 житлові будинки площею 1802 м²;

476 м² у нежитлових приміщеннях і 9 паркомісць у тих самих найдорожчих будинках столиці;

2 автомобілі вартістю 3,6 млн грн.

"Звідки гроші на все це майно – невідомо, адже ніяких успішних бізнеси, про які було би щось відомо, ніхто з членів родини не мав. Можливо, такі великі статки приносили посади очільника ДАІ та ГУ МВС України у м. Києві батьку Павла Олександровича, а нині - й посада прокурора самому Павлу Міленіну", - підсумували журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос розповів, як дружина називає його "плєдіком" і показав маєток

Раніше у Європейському Союзі звинуватили генпрокурора Юрія Луценка у гальмуванні реформ.

Зараз ви читаєте новину «"Скромне" життя столичного прокурора: десять квартир, два авто за понад 3 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути