Ексклюзиви
неділя, 13 червня 2021 14:28

Скільки Зеленський платитиме викладачам у Президентському університеті

Скільки Зеленський платитиме викладачам у Президентському університеті
Зеленський хоче $4 тисячі зарплати для педагогів Президентського університету. Фото: ua.news

Президент Володимир Зеленський хоче, щоб кращі викладачі Президентського університету майбутнього отримували зарплату у розмірі від 4 тисяч "або євро, або доларів".

Щоб озвучувати точну суму заробітної плати педагогів, потрібно розібратися з концепцією роботи освітнього закладу. Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Міністр зазначив, що під час бесіди президент називав суму у 4 тисячі, які потрібні для того, щоб забезпечити хоча б провідних фахівців університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На університет Зеленського треба 7,2 мільярда гривень

"Дайте спочатку концепцію напишемо. Тому що вже одне речення було озвучене про зарплату. Але коли з президентом говорили, то він сказав, що ми хоча б для найкращих маємо виконати зарплату в 4 тисячі, хоча б стартувати з цього. Але це будуть кращі", - заявив Шкарлет.

Володимир Зеленський заявив, що у Президентському університеті у займатимуться підготовкою "людей майбутнього". Навчатимуть фахівців за напрямами: інформаційна та кібербезпека, штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні і біотехнології. За словами Зеленського, студенти навчатимуться безкоштовно, а потім займатимуть державні посади.

Заклад планують розташувати на території національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) у Києві. Будівництво планують завершити за три роки.

Зараз ви читаєте новину «Скільки Зеленський платитиме викладачам у Президентському університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути