пʼятниця, 25 травня 2012 12:21

Шкляр про "мовний" закон: "Враження, що влада прагне крові"

Шкляр про "мовний" закон: "Враження, що влада прагне крові"
Василь Шкляяр не знайшов слів, щоб прокоментувати дії "виродків" при владі. Фото: vsiknygy.net.ua

Влада пішла на відверті провокації, піднявши "мовне" питання, і це може спровокувати жорстку реакцію серед українців.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав письменник Василь Шкляр.

"Я думаю, що ці антиукраїнські сили, які тепер при владі, пішли на відверті провокації. Таке враження, що вони вже прагнуть крові. Якщо українці вибороли свою мову і найгірші часи у підневільному становищі, то сьогодні ця боротьба буде дуже жорстокою. Тому ці люди граються з вогнем", - переконаний письменник.

Він додав: "Там, де зачіпаються такі сокровенні почуття нації, вони можуть спровокувати справді останнє. Аби прокоментувати дії цих людей, виродків, я просто не знаходжу слів". Шкляр наголосив, що влада зробила велику помилку, розбурхавши питання мови. Українці, переконаний він, мають зараз консолідуватися і на виборах показати цій владі своє ставлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ти труп! Тобі залишилось жити два дні!" - Колесніченко розповів про своє побиття

"Напередодні виборів вони пішли на дуже необачні кроки. І це нашу націю мусить консолідувати. І консолідувати також у виборчій кампанії. Я думаю, що українці можуть сказати своє слово. І якщо їх знову дуритимуть, то можуть бути дуже жорсткі події", - переконаний він.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює дії опозиції, яка для захисту мови розпочала бійку у парламенті, письменник наголосив, що задоволений подібними кроками політиків.

"Саме такі рішучі кроки і потрібні були. Це було попередження того, що українці готові силою відстоювати свої права, а не тільки на словах", - підкреслив він.

Водночас, Шкляр переконаний, що влада, якщо захоче, все рівно ухвалить цей законопроект. Але це може призвести до непередбачуваних наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Законопроект про мови провалять" — політолог

"Ця владі і цей парламент здатні на все. Вони можуть проголосувати як завгодно із всілякими оманами, як вони це роблять. І взагалі без присутності опозиції в залі вони можуть проголосувати будь-що. Але це так їм не минеться", - підкреслив письменник.

Нагадаємо, вчора Рада розглядала "мовний" законопроект "регіоналів" Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова, який фактично вводить в Україні російську як другу державну мову. Закон так і не був проголосований, оскільки між опозиціонерами і "регіоналами" сталася бійка.

Зараз ви читаєте новину «Шкляр про "мовний" закон: "Враження, що влада прагне крові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

200

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути