четвер, 22 вересня 2011 16:27

Шкляр не оцінив ляпас студентки Табачнику

Шкляр не оцінив ляпас студентки Табачнику

Лауреат Шевченківської премії письменник Василь Шкляр назвав вчинок студентки Києво-Могилянки Дар'ї Степаненко не найкращим способом вияву протесту. Дівчина сьогодні, 22 вересня, під час Форуму міністрів освіти європейських країн вдарила міністра освіти Дмитра Табачника букетом квітів.

"Це не найкращий вияв протесту. І не найдієвіший. Такі індивідуальні випади — це прояв відчаю. Розумію цю людину. Коли суспільні антитабачниковські настрої вже від Львову до Криму й все одно нічого не робиться, трапляються випадки зневіри, чи можна щось змінити", - зазначив Шкляр.

Письменник пропонує протестувати проти Табачника масово.

"Треба організовуватися й протестувати масово. Індивідуально українці всі правильно мислять, але не вміють діяти разом, вкупі. Як казав Симон Петлюра: "Ми всі навчилися любити Україну по одному, а мусимо полюбити разом". Оцього нам бракує. Там, якийсь випад, тут... Треба збиратися всією громадою й діяти разом. Треба мати якомога масовіші, рішучіші, гучніші виступи. Чаша терпіння вже переповнена. Треба такі акції влаштовувати, щоб вони дійсно боялися, втікали чорним ходом не просто до себе додому, а з країни взагалі", - зауважив письменник і додав, що найдієвішим способом є студентський страйк.

"Треба оголосити всеукраїнський студентський страйк. Декілька днів усі студенти країни не ходять на заняття й позбуваються українофоба-міністра. Відставка Табачника — це питання часу. Це колись станеться. Але розмови вже давно тривають, ще з весни. На великий подив чомусь президент цього не робить. Чим довше він чекатиме з цим рішенням, тим гірше для нього", - додав Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «Шкляр не оцінив ляпас студентки Табачнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути