вівторок, 17 грудня 2019 13:48

Скільки українців підтримують легалізацію грального бізнесу – опитування

Скільки українців підтримують легалізацію грального бізнесу – опитування
Більше половини українців проти легалізації грального бізнесу. Фото: ua-reporter.com

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, 56% українців проти легалізації грального бізнесу в Україні.

Про це йдеться у результатах соціологічного дослідження, проведеного в межах всеукраїнського дослідження "Думки і погляди населення (Омнібус)" з 1 по 12 грудня 2019 року.

На питання "Чи підтримуєте ви легалізацію грального бізнесу", 56% опитаних відповіли "повністю не підтримую". Підтримують легалізацію 19% за умови створення спеціальних гральних зон на території України. Ще 18% опитаних повністю підтримують легалізацію грального бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про гральний бізнес перекручує ідею легалізації азартних ігор – експерти

Разом з цим, 49,7% заявили, що за умов заборони грального бізнесу, все ж варто легалізувати діяльність лотерей, а 22,1% виступили за легалізацію букмекерських ставок.

52% опитаних негативно поставилися до ініціативи президента Володимира Зеленського легалізувати діяльність грального бізнесу в Україні, а 35% таку ініціативу оцінили позитивно.

В опитуванні взяли участь 2043 респонденти. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 12%, 1,4% — для показників близьких до 5%. Опитування проводилося на всій території України, окрім окремих районів Донецької та Луганської областей, а також Криму.

Відповідно до результатів опитування, проведеного раніше групою "Рейтинг", 58% українців у жодному разі не підтримують легалізацію грального бізнесу, 38% виступають за повну або часткову легалізацію.

За розрахунками уряду, надходження до бюджету від легалізації грального бізнесу можуть скласти 2-2,5 млрд грн на рік.

У Верховній Раді готуються до голосування за закон про гральний бізнес.

Про це у понеділок журналістам розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців підтримують легалізацію грального бізнесу – опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути