Ексклюзиви
вівторок, 08 червня 2021 12:10

Скільки українців хочуть другого терміну Зеленського

Скільки українців хочуть другого терміну Зеленського
37% респондентів підтримують балотування Володимира Зеленського на другий термін, йдеться в опитуванні. Фото: "Укрінформ"

54,5% респондентів не підтримують ідею балотування президента Володимира Зеленського на другий термін. Опублікували результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Респондентам ставили запитання, чи підтримують вони балотування Зеленського на другий термін. 37% респондентів підтримують, не підтримують – 54,5%.

Водночас за чинного президента зараз готові проголосувати 27,3% респондентів – серед тих, хто визначився з вибором і збирається голосувати. На другій сходинці – Петро Порошенко, якого готові підтримати 14,6%. Також у трійці лідерів Юлія Тимошенко з результатом у 11,9% голосів. Четверте місце в опитуванні ділять Ігор Смешко (9,5%) та Юрій Бойко (9,2%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента відредагував розмову Зеленського з Байденом

Дослідження проводив КМІС 27 травня - 1 червня методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Було опитано 2000 респондентів, що живуть у всіх регіонах України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольовані українською владою.Похибка не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

Директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович раніше заявив, що санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді, ударили по рейтингу ОПЗЖ. Тенденція до падіння не змінюється досі: спершу їхній рейтинг упав до 15%, зараз опустилися ще – приблизно до 13%. "Бойко автоматично має зниження рейтингу, як і партія. До санкцій він мав підтримку приблизно на рівні 16%, і спустився до показника 11-12%", каже Антипович.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців хочуть другого терміну Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути