понеділок, 07 червня 2021 15:48

Санкції проти Медведчука обвалили рейтинг ОПЗЖ

Санкції проти Медведчука обвалили рейтинг ОПЗЖ
Ніхто не хочу голосувати за партію, політики якої працюють на ворога, кажуть соціологи. Фото: Reuters

Санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктор Медведчука, якого підозрюють у державній зраді, ударили по рейтингу ОПЗЖ.

"ОПЗЖ дістала величезний провал. І тенденція до падіння не змінюється досі: спершу їхній рейтинг упав до 15%, зараз опустилися ще – приблизно до 13%.

Бойко автоматично має таке ж зниження рейтингу, як і партія. До санкцій він мав підтримку приблизно на рівні 16%, і спустився до показника 11-12%", – цитує директора соціологічної групи "Рейтинг" Олексія Антиповича "Українська правда".

"Ніхто не хоче асоціювати себе й голосувати за партію, в якої один із лідерів працює на ворога.

Додайте сюди ще в березні російські танки на всіх кордонах України, то, звичайно, ОПЗЖ та її лідери втрачають підтримку", – каже соціолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з Єрмаком возив на шашлик колишніх ведучих каналів Медведчука

Однак соціологи зазначають, що з-поміж умовного електорату колишньої Партії регіонів поширене явище "спіраль замовчування", коли опитувані просто не хочуть афішувати своїх справжніх симпатій.

"Після санкцій найбільше втратили Бойко й ОПЗЖ. Але це може бути свідченням не тільки того, що виборці відвернулися від цієї партії, а й того, що вони просто не хочуть показувати свої погляди під час опитувань.

Закриття телеканалів не веде автоматично до зникнення проросійських настроїв чи схожих ідей. Ці ж громадяни нікуди не зникли. Просто зараз постало питання, куди вони перетечуть і за кого голосуватимуть", – каже заступник виконавчого директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький.

До запровадження санкцій у лідерах було три партії: "Слуга народу", ОПЗЖ і "ЄС". Тепер же партія Бойка-Медведчука стала донором для "Батьківщини" й підтягнула її в лідерську групу, ідеться в публікації.

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв секретар РНБО.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру у державній зраді Медведчуку й Козаку.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Медведчука обвалили рейтинг ОПЗЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути