Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2019 18:40

Скасування недоторканності: "Голос" б'є на сполох

Скасування недоторканності: "Голос" б'є на сполох
У партії розкритикували законопроект "Слуги народу". Фото: "Главком"

Партія "Голос" подала альтернативний законопроект №2237-1 про зняття депутатської недоторканності.

"Монобільшість від "Слуги народу" хоче запровадити "контрольовану" недоторканність народних депутатів. Саме це передбачає поданий народними депутатами від "Слуги народу" законопроєкт №2237. Цей законопроєкт дає право розпочати кримінальне провадження проти депутата лише одній посадовій особі – генеральному прокурору", - повідомляє прес-служба партії "Голос".

У партії повідомили, що інші правоохоронні органи втрачають можливість навіть розпочати кримінальні провадження щодо нардепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чи варто боятися політичних репресій після скасування недоторканості

"За законопроектом "слуг", якщо депутата зловлять на місці вбивства в крові та з ножем – його не зможуть затримати. Поліцейським доведеться провести огляд місця події, потім поїхати до генерального прокурора, щоб той вніс відомості про злочин в реєстр, потім провести слідчі дії, а вже потім генпрокурор вручить підозру народному обранцю, а потім потрібно з'їздити в суд і отримати дозвіл на затримання депутата", - сказала депутатка Олександра Устінова.

11 вересня двоє народних депутатів від "Слуги народу" голосували за колег. Олена Копанчук тисла кнопку сусіда під час голосування за законопроект про будівельні норми щодо удосконалення нормування у будівництві. Сергій Литвиненко кнопкодавив за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до Конституції щодо уповноважених ВР і його направлення до Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Скасування недоторканності: "Голос" б'є на сполох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути