четвер, 10 грудня 2020 12:42

Скандальний заступник Єрмака не збирається йти з Офісу президента - ЗМІ

Скандальний заступник Єрмака не збирається йти з Офісу президента - ЗМІ
Прокурори САП, які вели цю справу, були здивовані, коли дізнались, що вони відсторонені від неї. Фото: mvs.gov.ua

Заступника голови Офіса президента Андрія Єрмака, юриста Олега Татарова, який виявився фігурантом корупційного розслідування НАБУ, не збираються відсторонювати від роботи.

Він продовжує роботу в тому ж режимі і йти нікуди не збирається. Про це повідомляє НВ з посиланням на власне джерело.

8 грудня Татаров, який в Офісі президента займається правоохоронною системою, якого антикорупційні органи підозрюють в корупції, взявся реформувати Кримінально-процесуальний кодекс, зауважує першоджерело.

У матеріалах справи щодо Татарова достатньо доказів для доведення причетності заступника голови ОП до корупційної оборудки з квартирами для Нацгвардії, свідчення у якій дав забудовник Максим Микитась, підтвердило ще одне джерело НВ в правоохоронних органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Порошенко за тиждень звільнив Свинарчука, а Зеленський 2 тижні не може звільнити Татарова" - Шабунін

Саме тому детективи НАБУ і прокурори САП підготували йому підозру. І для прокурорів САП було несподіванкою, коли вони дізнались, що відсторонені від цієї справи.

Цю інформацію в ефірі "24 каналу" 9 грудня підтвердив і виконувач обов'язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук. Він сказав, що і для нього це було неочікувано, коли генпрокурорка Ірина Венедіктова раптом замінила прокурорів, які готували підозру Татарову.

"Мені теж цікаво, дивно, що змінили групу за 1 день. У цей час проводяться слідчі дії", - сказав Грищук.

На питання журналістів про те, що з перебігу справи створюється враження, що Офіс президента не допустить звільнення Татарова, директор НАБУ Артем Ситник відповів, що сподівається, що "час покаже, що це помилкове враження", бо позиція прокурорів САП, включаючи позицію в.о. керівника спецпрокуратури, полягає в тому, що "всі налаштовані ухвалювати законні рішення".

"Більше того, там же декілька фігурантів у справі (Микитася і землі Нацгвардії, у якій фігурує Татаров, - Gazeta.ua). Відносно одного з фігурантів Антикорупційним судом вже обрано запобіжний захід, і обґрунтованість підозри вже перевірена судом, тобто це питання часу, коли всі фігуранти справи отримають підозри", - пояснив Ситник.

2 грудня Національне антикорупційне бюро заявило, що Офіс генерального прокурора свідомо зриває справу щодо заступника керівника Офіса президента Олега Татарова, якого підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

Натомість Офіс генпрокурора заявив, що діє "виключно у межах закону та визначених повноважень", зокрема у справі Укрбуду і квартир для Нацгвардії, де фігурує заступник голови Офіса президента Олег Татаров.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний заступник Єрмака не збирається йти з Офісу президента - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути