Ексклюзиви
середа, 16 грудня 2009 14:24

Сівкович хоче, щоб Ющенко ще раз здав аналізи

Сівкович хоче, щоб Ющенко ще раз здав аналізи
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка ініціює повторне проведення аналізів глави держави.

Про це сказав, виступаючи зі звітом комісії в Раді, її голова, депутат від фракції Партії регіонів Вoлoдимир Сівкович.

За його словами, комісія рекомендує Раді попросити Генеральну прокуратуру провести таку експертизу.

"Рекомендувати Генпрокуратурі відібрати всі необхідні біологічні зразки Ющенка для аналізів і експертиз в Україні на базі сертифікованої лабораторії біоксинового центру Інституту гігієни і токсикологи, і залучити за необхідності зарубіжний фахівців", - сказав депутат.

Також комісія просить Раду рекомендувати Генпрокуратурі змінити склад слідчо-оперативної групи з розслідування отруєння Ющенка і порушити кримінальну справу проти її нинішнього керівника Галини Климович за зловживання і порушення в ході розслідування цієї і попередніх справ.

Нагадаємо, в кінці вересня тимчасова слідча комісія Ради з розслідування обставин отруєння Ющенка в 2004 році вимагала від Генеральної прокуратури і Служби безпеки України порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації отруєння Президента діоксином.

Матеріали, що є у комісії, свідчать про термінову необхідність слідчим шляхом перевірити інформацію про те, що зразки крові Ющенка перевозилися в США, де збагачувалися діоксином, після цього кров, розділена на фракції, доставлялася до Австрії, в Центральний госпіталь Відня, а пізніше - поштою анонімно відсилалася в нідерландську лабораторію.

Слідча комісія Ради з отруєння Ющенка вважає його розслідування необ"єктивним.

Ющенко вважає, що створення Радою цієї комісії направлене на затягування самого розслідування кримінальної справи про отруєння.

На початку червня 2008 року Генпрокуратура заявила про безперечність отруєння Ющенка в 2004 році, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Сівкович хоче, щоб Ющенко ще раз здав аналізи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути