субота, 17 грудня 2022 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація з електрикою в Україні покращиться: в Раді назвали конкретну дату

Ситуація з електрикою в Україні покращиться: в Раді назвали конкретну дату
У парламенті прогнозують, що ситуація із електроенергією в Україні покращиться після 20 грудня. Фото: Укренерго

Ситуація з електропостачанням в Україні залишатиметься складною до вівторка, 20 грудня.

Після цієї дати обсяг відключень світла мають зменшити. Про це повідомив керівник енергетичного комітету парламенту Андрій Герус в телемарафоні "Єдині новини" 17 грудня, передає Gazeta.ua.

За його словами, вже вдалося усунути більшість пошкоджень на енергооб'єктах після масованого ракетного обстрілу 16 грудня. Тож електроенергію отримують більшість споживачів.

"Найскладніша ситуація – у Дніпрі та області. Ми ще не повернулися до стану до ракетної атаки, і в системі існує дефіцит в районі 4 тисяч мегаватів. Найбільше відключень – у центральній та східній частині України", – розповів Герус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТЕК Енерго повністю від'єднане від енергосистеми ‒ наслідки російських ударів

Він звернув увагу на те, що в найближчі три дні, тобто до 20 грудня, в Україні очікується похолодання, тож зросте навантаження на енергомережі. Проте після цього ситуація покращиться.

За даними нардепа, у найближчі день-два вдасться відновити та запустили роботу ще частини енергетичних об'єктів. І дефіцит електроенергії тоді зменшиться.

"До вівторка (20 грудня. – Gazeta.ua) ситуація буде складна, але вона поступово покращуватиметься. З вівторка обсяг відключень має зменшитись і повернутись до показників як декілька днів тому", – анонсував Герус.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з електрикою в Україні покращиться: в Раді назвали конкретну дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути