Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2023 02:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація важка: Нацгвардія тримає позиції біля Кремінної

Ситуація важка: Нацгвардія тримає позиції біля Кремінної
Розповіли, як воюють нацгвардійці. Фото: УНІАН

Підрозділи Національної гвардії України з важкими боями утримали позиції в районі тимчасово окупованої Кремінної в Луганській області.

З 26 по 30 липня командир мінометного розрахунку зі складу 5-ї Слобожанської бригади НГУ зміг неодноразово зупинити спроби російських військ просунутися вперед на території Серебрянського лісництва, заявив заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ Микола Уршалович на брифінгу.

"Дії цього командира дали змогу українським військовим утримати позиції. Завдяки цьому російські військові втратили велику кількість солдатів та щонайменше чотири танки були знищені або підбиті", – зазначив Уршалович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбивають російські атаки та просуваються вперед: показали нові карти бойових дій

Також 27 липня група операторів безпілотників, мінометного взводу та розрахунку станкового автоматичного гранатомета виявили та знищили скупчення російських військових на одному зі спостережних пунктів.

"Українські військові здійснили вогневий наліт на спостережний пункт, ліквідували п'ятьох окупантів. Ще дев'ять російських солдатів дістали поранення", – повідомив він.

Збройні сили України ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках фронту. Поступово просуваються на Мелітопольскому та Бердянському напрямках. Росіяни тим часом намагаються перехопити ініціативу на лінії Сватове – Кремінна. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація важка: Нацгвардія тримає позиції біля Кремінної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути