Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2023 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбивають російські атаки та просуваються вперед: показали нові карти бойових дій
5

Важкі бої тривають у районі Сватового та Кремінної. Там українські сили стримують штурми російських загарбників.

Окрім того, окупанти намагаються атакувати на Бахмутському напрямку. ЗСУ відбивають атаки. Українські війська продовжують поступово просуватися на півдні країни. Про це свідчать нові карти, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація у Луганській та Харківській областях

Російські війська 23 липня продовжували наступальні дії в районі Сватового та Кремінної. Досягли тактично значущих успіхів на південний захід від Сватового.

За даними українського Генштабу, загарбники провели безуспішні наступальні операції у районі населеного пункту Надія Луганської області, а також біля Торського та Григорівки Донецької області.

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що війська РФ безуспішно атакували Серебрянське лісництво на південь від Кремінної, а також поблизу Невського та Макіївки.

За даними російських блогерів, війська РФ форсували річку Жеребець на захід від Кармазинівки й продовжили наступ на західному березі річки у напрямку Новоєгорівки. Один з "воєнкорів" стверджував, що війська РФ нібито просунулися на глибину до чотирьох кілометрів на захід від Кармазинівки, хоча експерти ISW не бачили візуальних підтверджень будь-яких нещодавніх наступів росіян у цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Луганській та Харківській областях
Ситуація у Луганській та Харківській областях

Російські джерела також стверджували, що ЗСУ 23 липня завдавали наземних ударів уздовж лінії Сватове - Кремінна, але нібито не досягли жодних успіхів. У Міноборони РФ заявляли, що російські підрозділи Центрального угруповання військ нібито відбили шість атак ЗСУ в районі Нововодяного і Кармазинівки, а також чотири атаки ЗСУ в районі Кремінної та атаки українських військ на південь від Кремінної в районі Білогорівки Донецької області.

Один з російських "воєнкорів" пише, що ЗСУ також вели нібито безуспішні наступи в районі Серебрянського лісництва, Невського, Торського та Діброви.

Аналітики зазначають, що російські джерела можуть перебільшувати успіхи РФ і наступальну активність ЗСУ вздовж лінії Куп'янськ ‒ Сватове ‒ Кремінна, щоб зобразити українські контрнаступальні операції, що продовжуються, нібито як провал. Так, у Міноборони Великої Британії повідомляли 23 липня, що війська РФ навмисно намагаються подати незначні успіхи в Луганській та Харківській областях як значні тактичні досягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висока загроза – ЗСУ попередили українців про небезпеку

Бойові дії у Донецькій області

Українські війська 23 липня продовжували контрнаступальні операції в районі Бахмута й досягли успіхів. За даними українських джерел, Сили оборони України просунулися на північний захід від Хромового. Російський "воєнкор" стверджував, що ЗСУ відтіснили війська РФ до межі населеного пункту.

У Міноборони РФ заявляли, що їхні підрозділи нібито відбили атаки українських військ у районі Кліщіївки та Майорського. Один з російських "воєнкорів" заявив, що ЗСУ продовжують наступальні дії біля Курдюмівки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Війська РФ 23 липня продовжували наступальні дії в районі Бахмута, проте підтверджених успіхів не досягли. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська відбивали атаки росіян у районі Богданівки, Оріхово-Василівки, Іванівського та Кліщіївки. Російські "воєнкори" стверджували, що ЗСУ відбили контратаку російських військ у районі Григорівки, а війська РФ вели штурм у районі Курдюмівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

За даними російських джерел, ЗСУ 23 липня продовжували обмежені наземні атаки в районі Авдіївки, однак, нібито не просувалися вперед.

У Міноборони РФ повідомляли, що російські підрозділи Південного угруповання військ відбивали атаки ЗСУ поблизу населених пунктів Водяне та Північне.

Війська РФ 23 липня продовжували наступальні дії біля Авдіївки, але підтверджених успіхів не досягли. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбивали атаки військ РФ поблизу Авдіївки, Невельського, Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки. Російський "воєнкор" також заявив, що війська РФ просунулися на північ від Новомихайлівки та провели безуспішний штурм біля Первомайського.

Бойові дії на півдні України

Українські війська продовжували наступальні операції вздовж західної частини Донецької та східної межі Запорізької областей. Просувалися вперед станом на 23 липня. На кадрах геолокації від 22 липня видно, що українські сили увійшли до північної частини Старомайорського, хоча довжина нинішніх позицій ЗСУ у населеному пункті або поблизу нього неясна.

Російський "воєнкор" стверджував, що ЗСУ просунулися на північ від Старомайорського та на північній околиці Приютного. Інший російський блогер писав, що війська РФ нібито відбили невеликі українські штурмові групи поблизу Старомайорського та Урожайного.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції вздовж західного кордону Донецької області та східної частини Запорізької області, і 23 липня не просувалися вперед. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські бійці відбили спроби військ РФ захопити втрачені позиції у районі Приютного та південніше Новодарівки. Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ провели невдалу контратаку у напрямку Благодатного з півдня.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Херсонській області
Бойові дії у Херсонській області

Українські сили продовжували наступальні операції у західній частині Запорізької області й просунулися вперед. На кадрах з геолокацією видно, що станом на 22 липня ЗСУ трохи просувалися на південь від Кам'янського.

У Міноборони РФ заявляли, що російські війська нібито відбили дві атаки ЗСУ поблизу Роботиного. Російські блогери стверджували, що ЗСУ провели серію механізованих атак на Роботине в ніч з 22 на 23 липня і 23 липня, але нібито війська РФ відбили всі атаки.

ЗСУ та війська РФ продовжують бойові зіткнення на східному березі Дніпра у Херсонській області. Російський "воєнкор" заявив, що українські сили, як і раніше, зберігають присутність на східному березі Херсонської області в районі Олешок, і що ЗСУ промацують позиції російської оборони в районі Голої Пристані та міста Кринки.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої.

Протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень, повідомив уранці 24 липня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбивають російські атаки та просуваються вперед: показали нові карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути