пʼятниця, 09 квітня 2021 04:40

Ситуація контрольована. ЗСУ готові - головнокомандувач

Ситуація контрольована. ЗСУ готові - головнокомандувач
Хомчак розповів про ескалацію на Донбасі. Фото: Українська правда

Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України та вздовж усього українсько-російського кордону.

"Збройні сили України готові до реагування як на загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях, Донецькій і Луганській областях, так і вздовж усього українсько-російського кордону. У нас сплановані всі відповідні заходи для швидкого реагування на провокації", – головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак сказав у прямому ефірі "Право на владу".

Ситуація контрольована попри те, що останнім часом спостерігається посилення загострення.

"З нового року спостерігаються періоди загострення на фронті на сході України, які характеризуються збільшенням кількості обстрілів снайперами Російської Федерації, провокацій, і, на жаль, утрат поміж українських військових. Окрім цього, ми бачимо нарощування військ РФ поблизу державного кордону України. Проте це не значить, що навколо нашої країни замикається кільце. Ситуація під контролем. Не варто вважати, що вона безвихідна", — підкреслив Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає в Крим десантників, які воювали на Донбасі

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир'я на Сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація контрольована. ЗСУ готові - головнокомандувач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути