пʼятниця, 03 листопада 2017 15:00

Ситник: Схему з рюкзаками придумали ще 2014 року

Ситник: Схему з рюкзаками придумали ще 2014 року
Фото: 112.ua

Схему про розкрадання державних коштів на закупівлі рюкзаків для Нацгвардії, фігурантом якої є син глави МВС Олександр Аваков, розробили ще до оголошення початку конкурсу.

Про це повідомив керівник НАБУ Артем Ситник на засіданні антикорупційного комітету ВР.

"Цей запис був отриманий з дотриманням чинного законодавства. Він - належний і допустимий доказ у цій справі. Але не єдиний. Одного цього запису було б недостатньо для того, щоб іти на затримання чи обшуки.

У 2014 році, коли ще конкурс не був оголошений, між колишнім заступником міністра, приватною особою, прізвище якої починається на "А", і особою, яка забезпечувала технічну сторону цього проекту була домовленість про те, що буде пошив рюкзаків. Далі було забезпечено перемогу фірми, яка постачатиме рюкзаки. Договірна вартість одного - 2900 гривень. Уся сума тендеру - більше 14 мільйонів гривень - була перерахована на підприємство з ознаками фіктивності. Рухи цих коштів у ході розслідування відслідковувалися. Вони були переведені в готівку", - розповів Ситник.

За його словами, передані Нацгвардії рюкзаки коштують по 500 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурори просять суд арештувати все майно Авакова-молодшого

31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Обшуки проводили в рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 року - на початку 2015-го.

Пізніше стало відомо про затримання сина Авакова та екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря. Їм обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Підозрювані повинні прибувати на вимогу до суду, не виїжджати з населеного пункту, в якому зареєстровані чи проживають. Також здати закордонні паспорти та носити електронний браслет стеження.

Зараз ви читаєте новину «Ситник: Схему з рюкзаками придумали ще 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути