пʼятниця, 14 січня 2011 10:38

Шістьох активістів податкового Майдану оголосили в розшук

Шістьох активістів податкового Майдану оголосили в розшук

Кримінальну справу про пошкодження плитки на Майдані під час акцій протесту, яку порушили на початку грудня "за фактом", перекваліфіковано на звинувачення сімох активістів податкових протестів.

Це підприємці Охтирський, Мандич, Кавенко, Заплаткін, Гузінов, Мельниченко та Федчук. Федчука вчора затримали, проте згодом відпустили під підписку про невиїзд.

"Слідчий сказав, що мене одного відпустили на підписку, тому що працюю з нардепом. Решту оголосили в розшук", - повідомив активіст Роман Федчук.

У свою чергу, як повідомив Сергій Мельниченко, оскільки він подавав заявку на акцію, на нього завели відразу дві справи: за пошкодження плитки і за перекриття вулиці.

"У міліції вже є постанова на моє затримання. Вчора карний розшук був у мене вдома в Івано-Франківську і на київській квартирі, яку я знімаю. Попрошу допомоги депутатів - і з адвокатами відправлюся здаватися", - сказав Мельниченко.

Нагадаємо, раніше слідче управління київської міліції порушило кримінальну справу за статтею 194 щодо умисного пошкодження плитки на Майдані Незалежності в столиці під час акцій протесту підприємців проти Податкового кодексу через наметового містечка.

У свою чергу, один з координаторів акції підприємців Олександр Данилюк вже заявляв, що гранітну плитку на Майдані Незалежності було пошкоджено ще до початку акцій підприємців - за часів наметових містечок Партії регіонів.

17 січня відбудеться акція протесту з вимогою закриття кримінальних справ щодо активістів податкового Майдану.

Нагадаємо, що у листопаді-грудні 2010 року відбулися масові акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Янукович ветував варіант документу, який не влаштовував підприємців-протестувальників. У свою чергу, Рада у грудні того ж року ухвалила документ у новій редакції, в якій було враховано більшість побажань підприємців.

Газета по-київськи

Зараз ви читаєте новину «Шістьох активістів податкового Майдану оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути