Ексклюзиви
середа, 19 січня 2022 07:45

"Система йде в рознос. Може статися бунт холодильників і шлунків" - Роман Чайка

"Система йде в рознос. Може статися бунт холодильників і шлунків" - Роман Чайка
Роман Чайка: "Війна виснажлива, але поступатися не можна, щоб не отримати наступ Росії з усіх напрямків". Фото: Тарас Подолян

2022 рік буде важчим за попередній. Треба будь-що зберегти Україну в наявних кордонах. Суспільство також має утримати систему від обвалу в білорусько-російський тоталітаризм.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів журналіст Роман Чайка.

"Цей рік буде важчим за 2021-й, — каже він. — Ентропія і хаос наростають. Як за принципом "тисячі порізів" — щодня дістаємо нові. Хотілося б, щоб рік не був трагічним щодо внутрішньої суспільної ситуації. Якщо рвоне — буде не так, як у 2014-му. І Адольф Путін поводитиметься по-іншому, і народ наш також. Може статися те, що любили більшовики — бунт холодильників, батарей і шлунків. Оцього боюся. Система максимально йде в рознос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає військові гелікоптери на кордон з Україною - NYT

2022 рік, за словами журналіста, несе низку викликів для України.

"Перший — втримати країну в теперішніх кордонах. У нас цілі регіони контролює Росія або п'ята колона. "Вата" там становить більшість, незалежно від того, скільки снарядів прилетіло в попередні роки. Хіба що міна залетить у спальню — тоді у "вати" може бути просвітлення", — каже Чайка.

Другий виклик — втримати лінію фронту.
"Окопна війна виснажлива. Але поступатися в ній не можна, щоб не отримати наступ Росії з усіх напрямків — з білоруського, російського, придністровського і кримського", — стверджує журналіст.

Третій виклик — утримати систему від обвалу в білорусько-російський тоталітаризм.
"Влада мріє про цей сценарій. Хоче зробити тупе кіно, в якому нам відведена роль масовки. Раніше були зеківсько-мафіозною республікою, а тепер — офісно-кавеенівською. Коли обрали президентом двічі зека і віддали країну донецькій банді — це був наш перший рекорд з унікальності. Другий встановили в 2019-му. Хоч він ніби в тренді світового популізму і постправди. Тож ми перші у світі за рівнем дурості і саморуйнування. Я називаю українців сексуальною меншиною — їх в Україні всього 8-10 мільйонів. Але треба, щоб ця меншина втримала країну, як у 2014-му", – сказав він.

Повне інтерв'ю з Романом Чайкою читайте в журналі "Країна" за 20 січня.

Згідно з останніми даними, Росія сконцентрувала у прикордонних з Україною регіонах та анексованому Криму близько 100 тис. солдатів. За словами головнокомандувачв Збройних сил України Валерія Залужного, вона може наростити особовий склад свого війська до мільйона і задіяти його в агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «"Система йде в рознос. Може статися бунт холодильників і шлунків" - Роман Чайка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути