понеділок, 27 травня 2024 07:19

Шість країн НАТО збудують "стіну дронів" на кордоні з РФ

Шість країн НАТО збудують "стіну дронів" на кордоні з РФ
Країни НАТО збудують "стіну дронів" на кордоні з Росією. Фото: eastnews.ua

Низка країн НАТО домовилися збудувати так звану стіну з безпілотників уздовж своїх кордонів для захисту від агресії РФ та російських провокацій.

Зокрема Норвегія, Польща та Фінляндія працюватимуть із трьома країнами Балтії - Естонією, Латвією та Литвою. "Стіна безпілотників" дозволить захиститися від провокацій, пише The Telegraph.

"Це абсолютно нова річ. Кордон безпілотників від Норвегії до Польщі. Цее дозволить захиститися від провокацій з боку недружніх країн", - заявила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Щоб створити таку "стіну", країни використовуватимуть БПЛА для моніторингу прикордонної території, а також системи боротьби з дронами. Таким чином зупинятимуть використання безпілотників із ворожих країн для контрабанди і провокацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина переосмислює статус членства в НАТО через Україну - Орбан

Білотайте не сказала, коли саме ця ідея буде реалізована, але зазначила, що "стіна безпілотників" може бути створена коштом ЄС.

Російські підприємства виробляють артилерійські снаряди втричі швидше, ніж західні партнери України, а також приблизно на 25% дешевше.

Прем'єр-міністри Польщі та Греції направили листа до Європейської комісії із закликом створити загальноєвропейську систему протиповітряної оборони.

Європейські країни повинні припинити конкурувати при створенні своїх систем протиповітряної оборони і почати співпрацю, в тому числі щодо спільних інвестицій в оборонну промисловість.

Зараз ви читаєте новину «Шість країн НАТО збудують "стіну дронів" на кордоні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути