Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 20:23

Син Януковича подасть до суду на Пономарьова

Син Януковича подасть до суду на Пономарьова
Янукович звинувачує депутата у неправдивих свідченнях. Фото: kievpravda.com

Адвокати сина екс-президента України Віктора Януковича Олександра Януковича планують подати до суду на колишнього депутата Державної Думи РФ Іллі Пономарьова.

Росіянина звинувачують у дачі неправдивих свідчень на засіданні Оболонського районного суду Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"14 лютого 2018 року в ході допиту в Оболонському районному суді Києва свідок екс-депутат Державної Думи РФ Пономароьов дав під присягою неправдиві свідчення. Серед іншого, відвертою брехнею є заява І.Пономарева про те, що нібито в 2013 році Олександр Янукович вів переговори з керівництвом Російської Федерації про продаж українських облігацій зовнішньої позики та після цього нібито отримав $ 1 млрд в якості підкупу натомість за відмову президента України Януковича підписати Угоду про Асоціацію з ЄС", - написав прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир на сторінці в Фейсбуці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утворення ДНР фінансував Олександр Янукович

Юрист вважає, що свідок діяв за завданням ГПУ, щоб отримати можливість перебування в Україні та сприяння з боку влади у веденні бізнесу.

"З метою підтвердження брехливості показань свідка І.Пономарева і залучення його до кримінальної відповідальності за дачу завідомо неправдивих показань найближчим часом адвокатами Олександра Януковича буде ініційована подача позову про захист честі і гідності, а також подано заяву про вчинення кримінального злочину", - повідомив Кірасір.

Рішення анексувати Крим приймав особисто президент РФ Володимир Путін у ніч з 22 на 23 лютого 2014 року.

Про це на засіданні суду в справі екс-президента України Віктора Януковича розповів колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

Зараз ви читаєте новину «Син Януковича подасть до суду на Пономарьова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути