четвер, 23 квітня 2020 23:09

Сім'я Венедіктової пов'язана з Аваковим - "Схеми"

Сім'я Венедіктової пов'язана з Аваковим - "Схеми"
Венедіктова і Аваков пов'язані. Фото: Фокус

Брат генпрокурорки Ірини Венедіктової працював у бізнесі родини голови МВС Арсена Авакова, а її чоловік обіймає високий пост у поліції.

Зокрема, брат Венедіктової - Сергій з 2008 до 2016 року працював головним юристом у кількох ТОВ, які спеціалізуються на видобутку газу з державних надр. Це - "Газоконденсатне родовище Денисівське", "Сахалінське", "Мар'їнське" і "Гравеліт-21" (дві останні вже ліквідовані). Фірми належали до ПАТ "Інвестор" родини Арсена Авакова та його бізнеспартнера, ексдепутата Ігоря Котвицького, йдеться у розслідуванні "Схем".

Чоловік Венедіктової Денис Колесник працює заступником начальника Департаменту кіберполіції України.

Раніше Колесник був начальником відділу протидії кіберзлочинам у кіберполіції Харківської області. Після того, як його дружина потрапила у владу у 2019 році, чоловіка Венедіктової перевели в Київ і призначили заступником начальника кіберполіції всієї України. А також підвищили з підполковника до полковника.

Також журналісти дізналися, що Венедіктова з чоловіком не вказали у майнових деклараціях своє київське житло. Вони стверджують, що мешкають у Харкові, але "Схеми" з'ясували, що подружжя проживає в центрі Києва на вулиці Круглоуніверсітетській. Саме звідси Венедіктова і Колесник щодня їздять на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Венедіктову написали заяву до НАБУ

Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову генеральним прокурором 18 березня.

Зараз ви читаєте новину «Сім'я Венедіктової пов'язана з Аваковим - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути