Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2020 10:27

На Венедіктову написали заяву до НАБУ

На Венедіктову написали заяву до НАБУ
Історія з годинником генпрокурора триває

Громадський активіст Сергій Стерненко подав заяву до Національного антикорупційного бюро на генерального прокурора Ірину Венедіктову. Про це він розповів у Facebook.

Заявив про можливе скоєння генпрокурором злочину за статтею Кримінального кодексу "декларування невірогідної інформації".

"Забула" задекларувати годинник за $10 300 та не вказала, що є співзасновником і членом ГО "Харківський правничий центр" спільно зі своїм чоловіком - підлеглим Авакова Колесником та суддею Верховного суду Буралковим.

Закон один для всіх, як казав Зеленський. А для генпрокурора — тим паче закон має бути на першому місці. Інформуватиму вас про хід справи тут", - написав Стерненко.

Стаття передбачає штраф до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи до 240 год., або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова прокоментувала годинник, який сколихнув мережі

Раніше керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін написав, що, ймовірно, на руці генпрокурора незадекларований швейцарський годинник Hublot, який орієнтовно коштує понад 300 тис. грн. Він заявив, що годинник не внесено в декларацію.

Зараз ви читаєте новину «На Венедіктову написали заяву до НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути