четвер, 29 липня 2010 08:45

Симоненко знає, як захистити трудящих від підвищення тарифів

Симоненко знає, як захистити трудящих від підвищення тарифів

Комуністи запропонували Кабміну низку заходів, спрямованих на мінімізацію втрат населення після підвищення тарифів.

Про це йдеться в заяві лідера КПУ Петра Симоненка, що розміщена на сайті партії.

Політик уточнив, що оскільки КПУ в коаліції, то "ми несемо певну відповідальність за діяльність коаліційного уряду, і тому вважаємо неприпустимими ті його рішення, які спрямовані проти трудящих і спричиняють зниження життєвого рівня людей".

"Компартія і фракція комуністів виступають категорично проти виконання вимог МВФ про підвищення комунальних тарифів", - наголошується в заяві.

На думку лідера КПУ, "нові кредити від МВФ, та ще й на кабальних для наших громадян і країни умовах - це пряма загроза повної втрати економічного і політичного суверенітету".

Симоненко заявляє, що "якщо вже уряд не повністю розрахував свої сили" і ціни на газ та тарифи на комунальні послуги будуть підвищені то, "такому підвищенню має передувати розробка урядом комплексної програми і практична реалізація механізмів, спрямованих на компенсацію населенню втрат при підвищенні ціни на газ і комунальних тарифів".

Він зазначив, що КПУ наполягатиме на зниженні тарифів на електроенергію, "виробництво якої у нас надмірне", а "це відразу знизить тарифи на воду і водовідведення".

Друга пропозиція КПУ уряду - використовувати для потреб ЖКГ український газ, який в рази дешевше імпортного.

Також пропонується встановити "жорсткий державний і громадський контроль за цінами на енергоносії, що видобуваються в країні".

Крім того, комуністи пропонують "скрізь, де це можливо, перевести котельні на тверде паливо і таким чином скоротити газову складову в тарифах".

Зараз ви читаєте новину «Симоненко знає, як захистити трудящих від підвищення тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути