вівторок, 12 лютого 2008 08:57

Симоненко надумав допомогти "регіоналам"

Депутати від фракції Комуністичної партії у Верховній Раді мають намір блокувати трибуну парламенту 12 лютого.

Про це журналістам сказав голова фракції КПУ Петро Симоненко, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Він підкреслив, що Компартія не голосуватиме ні за який проект постанови з питання НАТО, а буде вимагати від президента Віктора Ющенка негайно оголосити про проведення референдуму зі вступу України в альянс.

"Якщо для цього потрібно буде, і не зрозуміє голова Верховної Ради, що не можна відкривати засідання, тоді ми будемо блокувати трибуну", - сказав він.

Лідер Компартії зазначив, що його політична сила ініціює збір підписів різних політичних партій під листом генеральному секретареві НАТО Яапу де Хооп Схефферу з проханням не розглядати звернення про приєднання України до Плану дій з членства в організації.

Він зазначив, що вже більше тридцяти партій висловили свою готовність підписати такий лист.

Як відомо на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради спікер Арсеній Яценюк запропонував парламенту розглянути можливість проведення референдуму з НАТО після пропозиції Альянсу і перед рішенням Кабінету міністрів з приєднання до Плану дій із членства.

Голова секретаріату президента Віктор Балога запропонував зібрати 227 підписів під постановою, яка схвалює лист керівництва країни до Генсека НАТО з приводу приєднання України до ПДЧ у НАТО.

На 9:30 ранку вівторка заплановані чергові консультації лідерів парламентських фракцій при участі голови Верховної Ради щодо розблокування роботи парламенту, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко надумав допомогти "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути