субота, 14 квітня 2012 16:21

Сільський голова: українці — хвора нація, потрібна державна програма перевиховання народу

Сільський голова: українці — хвора нація, потрібна державна програма перевиховання народу

Українці — хвора нація. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив сільський голова Старої Збур'ївки Голопристанського району Херсонської області Віктор Маруняк.

"Нам довго розповідали, що ми — найщиріші, найроботящіші, краще за всіх співаємо. Насправді ми вже давно не такі. Потрібна державна програма перевиховання народу — на 10, 20, може, більше років", - сказав він.

За його словами, людей треба змінювати - покоління за поколінням.

"Як казав Ґанді: хочеш змін — змінися сам. У Збур'ївці ми почали із себе, і ці прояви видно. Але система вибудувана так, що хороші люди не можуть пробитися. Ми зараз розмовляємо, а в Трохимівці два трактори розпахують пасовисько — 450 гектарів, яким користувалося все село, 200 подвір'їв жили з корів. У них забрали цю пашу", - розповів сільський голова.

Він вважає, що повинні з'явитися нові політики.

"Ті, яких сьогодні має влада чи опозиція, навіть молоді — це не нові політики. Це та сама колода. Наступна хвиля національної еліти з'явиться на місцях. Це будуть лідери громадських організацій, журналісти. Вони знатимуть, що таке — совість і не крастимуть у свого народу. Не дуритимуть людей. Бо мати джипа за 100 тисяч доларів працівникові прокуратури чи податкової, навіть бізнесмену — це непристойно в такій державі, як наша. Для мене людина, яка їде в джипі, — психічно хвора", - наголосив він.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Сільський голова: українці — хвора нація, потрібна державна програма перевиховання народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути