неділя, 17 червня 2012 03:55

"Сільських голів заставлятимуть агітувати за нинішню владну партію" - свободівець

"Сільських голів заставлятимуть агітувати за нинішню владну партію" - свободівець
poltava.pl.ua

Чинна влада робить все, аби до парламентських виборів не допустити жодного кандидата, який би мав свою позицію. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав сільський голова Ковалівки на Полтавщині "свободівець" Юрій Бублик.

"Хочуть не пропустити в депутати любого, хто не стане "тушкою" і не голосуватиме за помахом руки Чечетова. По Полтавському району — голова Куликівської сільради Євген Почечун із "Фронту змін". На початку цього року приїздить опер із шостого відділу УБОЗу і хоче отримати ділянку до 2 гектарів, біля річки Коломак. Почечун відмовив. Місяців через два у його кабінет заносять три банки фарби й шиють корупцію. Тягали півроку. Цю справу закрили, однак одразу порушили іншу — про спилювання дерев у дендропарку і торгівлю дровами. Висунули обвинувачення на 60 тисяч гривень", - розповів сільський голова.

На його думку, ближче до виборів тиск на сільських голів зросте.

"Їх заставлятимуть агітувати за нинішню владну партію. По Терешківській сільраді залучено вісім активістів, яким за агітацію платять по 1800 гривень", - зауважив він.

За словами Бублика, сільським головам живеться по-різному

"Все залежить від того, чию позицію займати. Якщо пливти за течією, будеш у шоколаді. Можна красти, брехати. Головне, щоб у долі були прокурор, міліція й голова адміністрації. У мене був випадок. Приїхав один мужик, каже: "Давай я вибиратиму кар'єр з піском, а ти мовчи. Будеш у долі". 10 відсотків прибутку обіцяв. Кажу: то я дам рахунок і сплачуй хорошу суму на бюджет сільської ради. Дядько поїхав до прокурора, той пояснив, що не ту територію він обрав. Більше його не бачив", - розповів він.

За його словами,  на рівні керівників області дають по 50 відсотків відкатів.

"На посаді сільського голови я знаю про 10 відсотків. Мені пропонували від 10 до 30 тисяч гривень з однієї угоди. Та наша сільрада хабарів не бере", - наголосив Бублик.

Повністю інтерв'ю читайте тут: "Про Януковича кажуть одні матюки"

Зараз ви читаєте новину «"Сільських голів заставлятимуть агітувати за нинішню владну партію" - свободівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути