понеділок, 02 жовтня 2017 13:51

Силовики затримали групу терористів, які два роки розкидалися гранатами

Силовики затримали групу терористів, які два роки розкидалися гранатами
Затримали трьох громадян України. Фото: facebook.com

Українські силовики затримали групу терористів, які на замовлення російських спецслужб вчинили низку злочинів проти національної безпеки України.

Про це у себе в Facebook заявив народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко.

За його словами, учасники угруповання вчиняли хуліганські дії, які повинні були посварити Україну з Польщею, Ізраїлем, Угорщиною. За це отримували по $300-500.

"Затримано групу осіб, які безпосередньо причетні до кидка гранати 24 серпня навпроти Кабінету міністрів. У ході цього теракту отримали поранення чоловік і жінка, які дивом залишилися живі. Ці ж негідники в той же день кинули гранату на пам'ятник героям АТО на вулиці Леся Курбаса в Києві. Вдалося з'ясувати причетність цих людей до кидка гранати на територію посольства США в червні, до кидка вибухового пакета на територію консульства Польщі в Луцьку. Розпочала роботу група з провокацій під час приїзду спікера Кнесету Ізраїлю в листопаді 2016 року... Провели в Умані операцію, під час якої кинули гранату в ізраїльських паломником 21 вересня цього року...

Вчора ця група була затримана. Вони дають свідчення, розповідають про те, що брали участь в антимайдані в 2014 році", - повідомив Геращенко.

Затримали трьох громадян України. Двоє виконавці, третій - організатор - житель міста Черкаси, причетний до злочинного угруповання "Торпеда".

"Ці ж люди брали участь в розробці схем витончених акцій, щоб посварити наші народи. Кульмінацією мало стати: коли вони виїхали на західну Україну, повинні були виконати завдання з підриву пам'ятника угорському народу на перевалі", - додав радник глави МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському метро знайшли вибухівку

В Умані 21 вересня стався вибух, внаслідок якого постраждав 13-річний підліток з Ізраїлю. Інцидент трапився в гаражах неподалік від місця масового перебування паломників-хасидів.

Зараз ви читаєте новину «Силовики затримали групу терористів, які два роки розкидалися гранатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути