пʼятниця, 18 січня 2013 11:36

"Силові заходи у цих людей на генетичному рівні" - екс-нардеп про видворення "жіночого десанту"

"Силові заходи у цих людей на генетичному рівні" - екс-нардеп про видворення "жіночого десанту"

Те, як влада повелася із жінками-депутатами свідчить лише про її слабкість.

Про це Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Олександр Сочка, коментуючи те, що жінок-депутатів, які підтримували Юлію Тимошенко, було силою "викинуто" із лікарні, де вони перебували.

"На превеликий жаль, вони (влада) інакше не вміють. Силові заходи, певно, у цих людей на генетичному рівні у зв'язку з їхньою неоднозначною біографією, - підкреслив він. - Мені здається, що те, що відбулося в Харкові — це прояв слабкості. Це певна нервова реакція президента, а я впевнений, що не без його рішень відбулися такі дії, бо вони матимуть відповідний резонанс".

Сочка додав: "Коли так поступають з людьми, які мають депутатський мандат, коли їх просто силоміць витягують — це не є нормою цивілізованої країни. Адже якщо відбувається такий протест, то, у будь-якому разі це вирішується через перемовини. А перемовин у цьому випадку як таких не було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки-нардепи, які чергують у Тимошенко, зняли побої та звернуться до прокуратури зі скаргою на тюремників

На його думку, піти на перемовини і частково задовольнити вимоги протестувальників було не так вже і важко.

"Насправді, вимоги жінок-депутатів були дуже простими. Одна з них — це прибрати відеокамери у палаті Тимошенко. Це не є такою проблемою, яку б не можна було б вирішити шляхом перемовин. Тому, мені здається, це досить нервова, істерична реакція влади на такі дії опозиції, - підкреслив він. - Коли людина звикла до певних методів впливу, то це є цілком органічною першою реакцією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Слюз стався серцевий напад - Аваков

Також, коментуючи заяву голови МЗС Леоніда Кожари щодо того, що Україна обов'язково виконає майбутнє рішення ЄСПЛ щодо справи Тимошенко, Сочка підкреслив, що все рівно все залежатиме від рішення тільки Януковича.

"Вчора керівник пенітенціарного закладу, в якому перебуває Тимошенко, по всім екранам розповів про те, що вони діятимуть по відношенню до жінок-депутатів у законний спосіб. Чим це закінчилося — ми побачили сьогодні вночі. Так само, мені здається, і з заявою Кожари. У нас політика вирішується в одному кабінеті. І це кабінет президента України. Тому будь-які заяви всіх інших людей, навіть із серйозними повноваженням, в один момент можуть бути кардинально зміненими волею однією людини", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Силові заходи у цих людей на генетичному рівні" - екс-нардеп про видворення "жіночого десанту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути