Ексклюзиви
пʼятниця, 27 жовтня 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сильна антиукраїнська група в ЄС" - хто в Європі встав на шляху України

"Сильна антиукраїнська група в ЄС" - хто в Європі встав на шляху України
Президент Володимир Зеленський очікує політичного рішення ЄС про початок переговорів щодо членства України. Фото: neweasterneurope.eu

Президент Володимир Зеленський очікує політичного рішення ЄС про початок переговорів щодо членства України.

Однак найближчим часом про вступ до Євросоюзу не йдеться. Тому що в самому Союзі є чітка опозиція, яка всіма способами гальмує вступ України. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Наша інтеграція в НАТО і Європейський союз перекликається з тим, що відбувається на фронті. Там на деяких напрямках героїчно наступають українські війська, десь росіяни намагається контратакувати. Але загалом лінія фронту не рухається дуже швидко і кардинально. Така сама ситуація з нашою інтеграцією. Навколо цього також багато рухів і заяв, імітації процесів. Але загалом можна сказати, що наш рух до Європи пригальмував", - сказав Кочетков.

Коли події на фронті починають пригальмовувати, то і Європейський союз теж бере паузи, уточнив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер-трампіст у Конгресі США: які небезпеки несе політична криза у Штатах

"Навіть участь президента України у нарадах не вирішує проблему і не прискорює пошук рішення. Тому що в ЄС чітко сформувалася група з Угорщини і Словаччини, яка принципово і цинічно робить все, щоб завадити Україні рухатися у бік Євросоюзу. Орбан каже, що Україна перемогти не може, то чому треба допомагати. Або звучать слова про реформи і що Україна їх не виконує. А в самому ЄС система вибудувана так, що потрібен консенсус. І прибрати голоси цих країн не можна. Тому вони весь час гальмуватимуть все, що йтиме на користь Україні. Треба тільки викорінювати ці правила, змінювати статут ЄС. Але процес це повільний. І обійти його не можна", - уточнив Кочетков.

Президент Володимир Зеленський взяв участь у роботі Європейської ради. Євросоюз готує кілька важливих кроків: це стосується і нових санкцій проти Росії, і нових кроків у підтримці України, повідомив Зеленський.

Особливо президент очікує політичного рішення ЄС про початок переговорів щодо членства України і наголосив , що зі свого боку ми робимо все, щоб бути готовими.

Зараз ви читаєте новину «"Сильна антиукраїнська група в ЄС" - хто в Європі встав на шляху України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути