Ексклюзиви
субота, 21 березня 2020 14:34

"Сидіти вдома і не смажити шашлики в парках" - Кличко звернувся до киян

"Сидіти вдома і не смажити шашлики в парках" - Кличко звернувся до киян
Заклики залишатися вдома означає залишатися вдома, каже мер Києва.

Мер Києва Віталій Кличко у суботу звернувся до мешканців міста.

"Живемо у нових реаліях, яких багато людей, на жаль, досі не зрозуміли. Інфекція коронавірусу стрімко розповсюджується. А запровадженні обмежувальні заходи дотримуються далеко не всіма киянами та підприємствами.

Спілкуюся з багатьма колегами з інших країн, зокрема з мерією Уханю. Вчора отримали цілу книгу, рекомендації влади Уханю і китайських фахівців на основі їх досвіду зупинення розповсюдження вірусу. Ми їх вивчили.

Один із головних запобіжних моментів - суворе обмеження контактів між людьми, максимальна ізоляція по домівках", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков анонсував запровадження "тотального карантину"

Кличко сказав, що "в одного носія від 35 до 100 коло контактів". "Тому вірус і розповсюджується так швидко", - додав він.

"Мені зараз не до рейтингів, не до популізму. Головне - втримати ситуацію і втримати час, не дати вірусу охопити столицю", - продовжив Кличко.

"Заклики залишатися вдома означає залишатися вдома. Не треба влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на дитячі майданчики, гуляти компаніями вулицями. Ваше здоров'я у ваших руках.

Якщо думаєте, що загроза вірусу - казка, якою вас лякають, подивіться будь ласка відеокадри з Італії, де насправді відбувається жахлива трагедія.

Звертаюся ще раз до керівників установ та підприємств максимально перевести всіх працівників на дистанційну роботу", - звернувся мер Києва.

Із 23 березня у Києві вводять обмеження на пересування громадським транспортом. Ним зможуть скористатися лише працівники стратегічно важливих підприємств та галузей.

Зараз ви читаєте новину «"Сидіти вдома і не смажити шашлики в парках" - Кличко звернувся до киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути