Ексклюзиви
вівторок, 13 липня 2010 09:55

Шуфрич: "Балога за підтримки Льовочкіна поквитався зі мною"

Шуфрич: "Балога за підтримки Льовочкіна поквитався зі мною"

Нестор Шуфрич, відставлений з посади голови МНС, наполягає, що його відставка пов"язана з домовленостями з Віктором Балогою.

"Прем"єр-міністром була дана висока оцінка нашій роботі, тому причина відставки тільки одна й вона політично мотивована", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Що б не говорив Віктор Балога, але саме з ним була досягнута домовленість: взамін входження депутатів-нунсівців із партії "Єдиний центр" у парламентську більшість їм буде віддано декілька крісел", - стверджує Шуфрич.

"Перше, що вони попросили, було МНС. Але деякі фракції, які входять у більшість, ветували кандидатуру Балоги на цей пост, і унеможливили голосування", - сказав він.

За словами Шуфрича, "тоді було запропоновано представником "Єдиного центру" продемонструвати послідовність Партії регіонів (Янукович і Азаров особисто говорили мені про ці домовленості) і звільнити посаду міністра з надзвичайних ситуацій, щоб вони не сумнівалися в тому, що наміри регіоналів серйозні".

"Те, що сьогодні є необхідність у тому, щоб зміцнювати парламентську більшість (максимальну кількість депутатів залучити до роботи в коаліції), знають усі", - зазначив він.

Шуфрич зізнався, що як людині йому було "складно й важко сприйняти таке рішення", але як політик він розуміє "прагматизм" цього.

"Не можу виключити, що з боку Балоги вимагати пост глави МНС було чимсь особистим, що він використовував ситуацію, щоб поквитатися із мною за минуле. Але я точно знаю, що його підтримував у цьому Льовочкін, у якого до мене також є особисті рахунки", - заявив екс-міністр з надзвичайних ситуацій.

"Але тут домінувала політична складова, а все інше було просте підґрунтям. Після ситуації в суботу, коли ми спочатку звільнили крісло, а балогівці не увійшли у більшість, у мене є, як мінімум, декілька запитань до наших переговорників, але це вже виходить за рамки нашого інтерв'ю", - додав Шуфрич.

На запитання, чи можливо, що президент поверне його знову в крісло голови МНС, Шуфрич відповів: "Це буде вирішувати президент і наша фракція".

"Незважаючи на те, що я попросив найближчим часом мене не турбувати з жодних питань, я взяв відпустку до 6 вересня зі зрозумілих причин, але якби виникла необхідність із мною переговорити, то це можна було б зробити", - зазначив він.

"Якщо ця посада все ж таки залишиться в Партії регіонів, то в мене, як мінімум, виникнуть питання. Якщо ж ця посада все ж таки буде розміняна, то це хоч якось можна буде зрозуміти. Це буде зроблено заради більшості, нехай навіть і на користь найближчого соратника Ющенка", - сказав Шуфрич.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич: "Балога за підтримки Льовочкіна поквитався зі мною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути