вівторок, 20 липня 2021 17:46

Схема російських окупантів в Україні й Грузії однакова - Кулеба

Схема російських окупантів в Україні й Грузії однакова - Кулеба
Країнам треба разом протидіяти російському окупанту, каже Кулеба. Фото: Getty Images

Російський окупант діє за таким самим сценарієм в Україні та Грузії. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook.

"Укотре переконуєшся, що дії Росії скрізь є такими ж самими. Неформальна підтримка за принципом "нас там нєт", намагання ввести своїх миротворців. У грузинському випадку це вдалося. Потім починається паспортизація, русифікація і бордиризація - зміцнення кордонів між окупованими територіями й Грузією.

Усе це ми добре знаємо на власному прикладі", - сказав міністр.

"У росіян одна й та сама схема. Відповідно й протидіяти російським окупаційним намірам потрібно трьом країнам (Молдові, Україні й Грузії. - Gazeta.ua) разом", - зазначив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда візьме участь у саміті Кримської платформи

Міністр сказав про важливу тему - безпеку Чорного моря.

"Якщо країни Чорного моря і члени НАТО, Україна, Грузія, Молдова не об'єднають зусилля, то Росія перетворить Чорне море на своє внутрішнє озеро, поділить його навпіл", - заявив Кулеба.

20 липня Україна, Грузія і Молдова схвалили Декларацію Батумського саміту. У документі йдеться про європейську інтеграцію країн і протидію російській агресії.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Схема російських окупантів в Україні й Грузії однакова - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути