Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 14:20

Схеффер: "НАТО прийняло рішення: Україна і Грузія вступлять до Альянсу"

Схеффер: "НАТО прийняло рішення: Україна і Грузія вступлять до Альянсу"
Україна не отримала запрошення до Плану з придбання членства в НАТО (ПДЧ). Разом з тим глави держав країн- членів НАТО ухвалили рішення про початок інтенсивних політичних консультацій з Україною і Грузією на високому політичному рівні для того, щоб вирішити питання, які залишилися для вирішення до переходу по виконанню ПДЧ.

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер на прес-конференції в Бухаресті у вівторок заявив, що НАТО приймає рішення: Україна і Грузія вступлять до Альянсу.

"Обидві держави доклали дуже багато зусиль для того, щоб стати членами НАТО. Ми вітаємо всі демократичні реформи і вітаємо демократичні вибори, які відбудуться в травні в Грузії. І членство в НАТО буде наступний етап. Сьогодні ми підкреслюємо, що ми твердо підтримуємо заяви цих держав про вступ в НАТО. Україна не отримала запрошення до Плану з придбання членства в НАТО. Разом з тим глави держав ухвалили рішення про початок інтенсивних політичних консультацій з Україною і Грузією на високому політичному рівні для того, щоб вирішити питання, які залишилися для вирішення до переходу до виконання ПДЧ", - повідомив генсек НАТО.

Також ухвалено рішення доручити міністрам закордонних справ зробити першу оцінку досягнутого прогресу під час зустрічі в грудні 2008 року, сказав Схеффер.

"Ми вже йдемо на інтенсивний діалог, це дорога до членства... НАТО згодне ухвалювати рішення про вступ України і Грузії в найближчому майбутньому", - додав генсек, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Схеффер: "НАТО прийняло рішення: Україна і Грузія вступлять до Альянсу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути