четвер, 07 вересня 2017 15:07

"Серйозно захворів, чи шо?!" - у мережі обсмоктують послання Порошенка

Автор: Bogdan Bortakov
  Президент Петро Порошенко 7 вересня виступив у парламенті
Президент Петро Порошенко 7 вересня виступив у парламенті

Політики та експерти активно аналізують виступ президента Петра Порошенка у Верховній Раді. Одні вважають послання гарним і змістовним, інші - критикують.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з думками політиків та експертів щодо промови глави держави.

"Порошенко дотриндівся до такого: "Ми відновимо територіальну цілісність, суверенітет і незалежність на основі Мінських домовленостей". Серйозно захворів, чи шо?!" - написав політолог Михайло Басараб.

"Президент Порошенко таки відкинув путінські пропозиції щодо миротворців на Донбасі. Це добре. Погано, що Порошенко сприймає опитування громадської думки буквально і переконаний, що 60 відсотків українців, які виступають за "політико-дипломатичне" вирішення конфлікту на Донбасі, фактично підтримують його підхід до врегулювання через виконання Мінських домовленостей. Ну, наша пісня гарна й нова... І загальне враження, що ми таки живемо з Петром Олексійовичем в різних країнах. Його Україна значно успішніша, веселіша, бадьоріша і переможніша", - вважає експерт із міжнародних відносин Богдан Яременко.

Народний депутат Віктор Балога вважає, що Порошенко увійде в історію України якщо не як державник, то як великий актор.

"Його сьогоднішнє послання – це рецепт поглиблення кризи, закручування гайок, навішування ярликів з метою кінцевої скупки держави... Влада – це єдине, що його насправді турбує. Це означає, що реформи закінчилися, так і не починаючись. І всі наступні рішення він прийматиме заради однієї мети – зберегти при владі себе і своє оточення", - написав Балога.

Позафракційний Віктор Чумак вказав на маніпуляції у промові президента.

"Брехня з кількістю загиблих в АТО за останні дні. Тільки вчора-позавчора загинули двоє людей з ДУКПС та УДА. Мені можуть сказати, що вони не входять до складу ЗСУ. Так, але чи вони не воюють за Україну? "Красива" маніпуляція з призначенням складу ЦВК. "Депутати, узгодьте список". Список давно поданий, але БПП та НФ хочуть поділити склад комісії на двох", - зазначив Чумак.

Нардеп Мустафа Найєм порівняв Порошенка та Україну з поетом і голодною дружиною.

"Думаю, після кожного послання президента країна відчуває себе трохи, як дружина поета - багато красивих і правильних слів, а в будинку все одно безлад: діти нещасливі, із комори виносять останнє, а в холодильнику орудують буйні товариші по чарці".

Представниця "Самопомочі" Світлана Заліщук наголосила на питанні створення антикорупційного суду.

"Заявив, що треба "швидко створити" Антикрупційний суд. Складно не погодитися з президентом. Але проблема в тому, що нічого не заважало і не заважає президенту подати такий законопроект до парламенту або ж, ще швидше, закликати члена фракції БПП та керівника правового комітету розглянути вже зареєстрований законопроект про антикорупційні суди та закликати фракцію якнайшвидше його підтримати. На жаль, із 1 лютого цей закон блокують у Раді", - нагадала політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я ржав" - нардеп про ініціативу президента щодо недоторканності

"Президент Порошенко у своєму епічному виступі закликав парламент швидко подати кандидатури нових членів ЦВК, мовляв, депутати винні, що у Центральній виборчій комісії сидять старі пройдисвіти. "Хто всрався? - Невістка. - Так її ж дома не було, коли це проізошло. - Так її спідниця на стільчику висіла". Приблизно таку саму логіку в цьому випадку продає у своєму виступі Петро Олексійович. Адже саме він блокує оновлення ЦВК, оскільки йому комфортно працювати з прохіндеєм Охендовським, який слухняно виконує усі команди президента і є типовим чиновником категорії "чєго ізволітє". Натомість ми зареєстрували постанову про заміну членів ЦВК ще 2015 року", - написав "радикал" Андрій Лозовий.

Андрій Тетерук із "Народного фронту" назвав промову президента гарною і порадив українцям переглянути її.

"Коли у брежнєвські часи стало зрозуміло, що 1980 року замість обіцяного комунізму проведуть лише Олімпіаду, Михайло Суслов запропонував новий термін - "розвинений соціалізм". Така собі перехідна стадія від просто соціалізму до комунізму. Комунізм, який у часи Хрущова здавався чимось близьким і зрозумілим, раптом перетворився на майже недосяжну мрію, на таке собі "царство небесне", прагнення і шлях до якого має бути постійним процесом. Так от. Час в Україні запроваджувати термін "Розвинена євроінтеграція", - написав політолог Костянтин Бондаренко.

7 вересня президент Петро Порошенко виступив у Верховній Раді зі щорічним посланням. Промова глави держави тривала 95 хв. Говорив про загрозу з Росії, АТО, стосунки з Євросоюзом, реформи, депутатську недоторканність. Головні тези можна прочитати за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «"Серйозно захворів, чи шо?!" - у мережі обсмоктують послання Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути