вівторок, 09 липня 2013 17:46

Сепаратисти в Криму попросили у Януковича "повернути Севастополь Росіі"

Сепаратисти в Криму попросили у Януковича "повернути Севастополь Росіі"
Фото: novoross.info

У Криму група проросійських сепаратистів висунула вимогу "повернути Севастополь Росії", а також встановити "тимчасову юрисдикцію України" над містом.

З такими вимогами вийшли активісти Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія" на пікет, що пройшов 9 липня під стінами Генерального консульства Російської Федерації у Сімферополі, повідомляє Радіо Свобода.

Координатор "Фронту" Валерій Подьячий повідомив, що акція присвячена 20-річчю ухвалення Верховною Радою Росії постанови "Про статус міста Севастополя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На днюху до Віті з пекельним привітом!" - активістів не пустили привітати Януковича

Оскільки акти стосовно Севастополя і Криму потім не скасовувалися, то "російський суверенітет над півостровом нікому не передавався", вважають учасники пікету.

Сам Подьячий на камеру звернувся до Президента України: "Віктор Федорович, в свій день народження поверніть те, що вам ніколи не дарували, тому що Крим і Севастополь не належать Україні. Росія підтвердила свій суверенітет в тому числі постановою від 9 липня 1993 року про російський федеральний статус міста Севастополя"

/media/video/506011/1_506011.mp4

Організатори акції також націлені передати генеральному консулу звернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому зазначається, що "переговори щодо статусу Севастополя можуть бути відновлені у будь-який момент", тож сьогодні "подальші ініціативи Росії в цьому напрямку також знайдуть величезне масову підтримку у жителів півострова".

Пікетуванню активістів не перешкоджала правоохоронці, а місцева влада не заперечувала пікетуванню активістами фронту "Севастополь-Крим-Росія" Генерального консульства Російської Федерації в Сімферополі.

З минулого Валерія Подьячого відомо, що він був засуджений у березні 2011 року за сепаратизм, що проявлявся у публічних закликах до порушення територіальної цілісності України

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти в Криму попросили у Януковича "повернути Севастополь Росіі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

335

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути