Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2006 13:37

Сенатори США погрожують відмовити Росії у вступі до СОТ

У переговорах з США про вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) знову розпалюється конфлікт. 4 американських сенаторів у листі до торгового представника США С"юзан Шваб заявили, що готові проголосувати проти, якщо Росія не припинить реалізацію контракту по будівництву АЕС в Ірані.

Серед сенаторів, які підписали лист, - Оррін Хетч і ще 2 республіканці, а також один представник Демократичної партії. Вони побоюються, що Тегеран "зможе збагатити ядерне паливо", використовуване на АЕС, і, можливо, зможе використовувати його для виробництва ядерної зброї.

Росія раніше неодноразово заявляла, що підписала з Іраном угоду, відповідно до якої відпрацьоване ядерне паливо з атомної станції в Бушері вивозитиметься на переробку і зберігання в Російську Федерацію, що гарантує його безпеку.

Проте це не єдина проблема в переговорах. Офіційні оптимістичні заяви про те, що число невирішених питань зведене до мінімуму, не відповідають дійсності. Черговий раунд переговорів закінчився провалом. А російська влада вже готує у відповідь заходи на випадок остаточного провалу переговорів: постачання американських курей в країну можуть бути різко обмежені вже до кінця місяця.

Наступний раунд переговорів пройде в середині жовтня. В липні міністр економічного розвитку Герман Греф, посилаючись на домовленості президентів Буша і Путіна про те, що двосторонній протокол між 2 країнами буде підписаний в жовтні 2006 року, висунув Шваб ультиматум. У його листі говориться, що якщо проблеми, що залишилися, не будуть звужені до рамок, визначених правилами і практикою СОТ, то Росія "в жовтні 2006 року буде змушена зняти раніше узяті на себе зобов"язання по всіх видах постачань сільськогосподарської продукції із США", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Сенатори США погрожують відмовити Росії у вступі до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути