Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2024 22:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Сенатор США відповів, чи може Вашингтон зняти всі обмеження на використання Києвом зброї проти РФ

Сенатор США відповів, чи може Вашингтон зняти всі обмеження на використання Києвом зброї проти РФ
Рішення України зайти на територію Курської області було дивовижним, заявив сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем. Фото: РБК-Україна

Рішення України зайти на територію Курської області було дивовижним.

Саме тому США мають бути більш гнучкими у своїх дозволах з використання зброї, наданої Україні. Про це на брифінгу в Києві заявив сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем, передає "РБК-Україна".

Сенатор заявив, що Україна має використовувати зброю так, "щоб Росія насправді усвідомила, що відбувається".

"Далекобійна артилерія дозволила Україні перейти в наступ і відсунути Росію назад. F-16 потрібно дозволити діяти на максимальну користь для захисту України від вторгнення. Отже, обмеження на зброю потрібно зняти, щоб Росія зрозуміла, що станеться, якщо вона продовжить намагатися знищити Україну", - сказав Грем.

На його думку, вхід України на територію Росії наземними силами був блискучим і сміливим кроком, який зробили люди, готові боротися за свою власну свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США хочуть краще зрозуміти ціль України у Курській області

"Тому зброя, яку ми надали, повинна використовуватися на максимальний ефект для підтримки цієї демократії, щоб вона вижила під час цього вторгнення, і ця зброя не тільки допомагає Україні, але й стримує інших. Якщо ми зробимо це правильно, інші агресори в усьому світі менш імовірно наважаться на вторгнення до своїх сусідів, якщо ми будемо з Україною і переможемо", - заявив сенатор.

Він вважає, що американським чиновникам необхідно зняти обмеження, які заважають повному використанню зброї для стримування вторгнення Росії в Україну.

"Давайте думати про Україну в довгостроковій перспективі, а не короткостроково. Нехай будуть стратегічні угоди, які матимуть економічні відносини між США та Україною на найближче майбутнє, і ми переможемо в цій війні", - підкреслив він.

Україна може використовувати передану Німеччиною зброю на свій розсуд.

Водночас використання далекобійної зброї - інше, політичне питання, проте у Курській області про таке не йдеться. Про це заявив речник Міноборони ФРН Арно Коллац під час брифінгу 12 серпня.

За словами Коллаца, зброя, яку надана Німеччина Україні, від моменту її передавання стає власністю української сторони, тож може бути використана нею так, як Київ вважає за потрібне та правильне.

Зараз ви читаєте новину «Сенатор США відповів, чи може Вашингтон зняти всі обмеження на використання Києвом зброї проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути