Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 01:03

Сенат США збільшив військову допомогу Україні

Сенат США збільшив військову допомогу Україні
США будуть допомагати Україні. Фото: Українська правда

Комітет Сенату США з питань міжнародних відносин затвердив законопроєкт з поправками, спрямований на посилення підтримки України на тлі російської агресії.

Документ передбачає збільшення військової допомоги до 300 млн доларів, написав в Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Дякую комітет з міжнародних відносин за одноголосне узгодження законопроекту про партнерство в сфері безпеки України, спрямованого на збільшення військової допомоги до 300 млн доларів, включаючи летальну зброю. США - наш вірний друг і союзник", - написав глава МЗС.

У ньому також передбачено надання Україні щорічно до 2026-го по 4 млн доларів на підготовку українських офіцерів в рамках військової освіти і підготовки.

Проект закону S.814 "Акт про партнерство з Україною у сфері безпеки-2021" тепер буде спрямований на загальне голосування в Сенат з позитивними рекомендаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США надали Україні понад $18 млн на боротьбу з Covid-19

Уряди США і України "рішуче налаштовані до реалізації євроатлантичних прагнень України та подальших спільних дій у підтримку її народу".

Зараз ви читаєте новину «Сенат США збільшив військову допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути