пʼятниця, 14 січня 2022 00:39

Сенат США провалив санкційний законопроект проти "Північного потоку-2"

Сенат США провалив санкційний законопроект проти "Північного потоку-2"
Санкційний законопроект проти газопроводу "Північний потік-2" був запропонований республіканцем Тедом Крузом. Сенатори його не підтримали. Фото: Reuters

Американські сенатори не підтримали законопроект про санкції проти газопроводу "Північний потік - 2".

Про це пише "УНН" з посиланням на Reuters.

Проект закону про санкції був запропонований республіканцем Тедом Крузом. Якби його проголосували, президент мав протягом 15 днів після прийняття ввести санкції проти "будь-якої посадової особи структури, створеної для або відповідальної за планування, будівництво або експлуатацію" трубопроводу, а також самої такої структури. Круз, зазначав, що якщо Сенат не схвалить його законопроект, "Україна ризикує взагалі зникнути з карти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, ЄС і Німеччина працюють над затримкою запуску "Північного потоку-2"

Сенатор Жанна Шахін, демократ, яка спочатку була співавтором закону про санкції щодо "Північного потоку - 2" разом із Крузом, заявила, що виступає проти його законопроекту, бо він ризикує порушити єдність у Вашингтоні та Європі через російську агресію проти України.

"У промові перед голосуванням вона сказала, що закон Круза "вб'є клин" між Сполученими Штатами та їхніми союзниками у Європі, особливо Німеччиною", - йдеться у повідомленні.

Для затвердження закону були потрібні голоси 60 сенаторів зі ста, проте набрати їх не вдалося.

Доля газопроводу "Північний потік-2" залежатиме від того, що відбувається навколо України. Якщо Москва обере шлях деескалації, то рішення щодо відкриття газопроводу між РФ і Німеччиною опиниться в руках європейських регуляторних органів, заявив у четвер голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель під час брифінгу в Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США провалив санкційний законопроект проти "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути