Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 08:44

Семенюк просить ухвалити закон про її звільнення

Семенюк просить ухвалити закон про її звільнення
Глава Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко просить депутатів, які ініціюють її звільнення, прийняти на законодавчому рівні процедуру такого звільнення, інакше будь-яке призначення на посаду голови Фонду може бути визнане нелегітимним і негативно вплине на інвестиційний клімат в державі.

Про це говориться у зверненні глави ФДМУ до депутатів БЮТ, поширеному в ніч на середу.

Семенюк-Самсоненко ще раз підкреслює, що не тримається за свою посаду, але вважає "за необхідне припинити практику беззаконня".

Глава ФДМУ вважає, що якщо вона дозволить вчинити незаконні дії над собою, "це стане негативним прецедентом, і тоді на будь-якому підприємстві, організації, державному органі подібні дії стануть можливими до будь-якого працівника". "Подібні незаконні звільнення потрібно закінчити раз і назавжди", - підкреслює Семенюк-Самсоненко.

Глава Фонду також спростовує інформацію, поширену у вівторок, 17 червня, з посиланням на представника БЮТ Володимира Пилипенка про те, що Окружний адміністративний суд Києва відмовив в задоволенні позову Валентині Семенюк-Самсоненко щодо припинення рішення Кабінету міністрів про її усунення з посади голови Фонду державного майна.

Вона відзначає, що суд відбувся 17 червня, але розгляд справи перенесений на 26 червня, оскільки "суд зажадав додаткових доказів від всіх осіб, які беруть участь у справі, зокрема з Генеральної прокуратури, що є предметом службового розслідування".

Глава Фонду вважає заяву Пилипенка "свідомою дезінформацією суспільства і відвертою брехнею представників певної політичної сили, що має вже системний характер". "Це в черговий раз свідчить про брак правових підстав і слабкість позиції прем"єр-міністра щодо кадрових рішень у ФДМУ і визнання порушень Кодексу законів про працю і закону про державну службу, у тому числі і щодо звільнення голови Фонду", - підкреслює Семенюк-Самсоненко.

"В даний час підкреслюємо, що Конституція України не наділяє ніякими повноваженнями прем"єр-міністра України на представлення про звільнення голови Фонду, тому і розгляд цього питання є неможливим, а також безпідставним, виходячи із закону "Про державну службу" і Кодексу Законів "Про працю", - говориться у заяві.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк просить ухвалити закон про її звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути