пʼятниця, 03 січня 2020 16:40

Секретну інформацію з ДБР зливають у Росію – адвокат Порошенка

Секретну інформацію з ДБР зливають у Росію – адвокат Порошенка
ДБР використовували для політичних переслідувань, каже адвокат п'ятого президента

Слідчі Державного бюро розслідувань, яких Печерський районний суд міста Києва викликав для надання свідчень, не бажають з'являтися. Про це заявив адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань.

Суд має допитати слідчих, яким чином секретні матеріали з ДБР потрапляли до сторонніх осіб, зокрема публікувалися у телеграм-каналі колишнього заступника голови Адміністрації експрезидента Януковича Андрія Портнова, повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність"

Адвокат другий день поспіль намагається передати чотирьом слідчим виклик до суду.

"Йдеться про "справу моряків". За нашим переконанням, інформація, яка була, в тому числі і з обмеженим доступом, – секретна інформація, щопотрапляє до Державного бюро розслідувань, вона розшифровується і потрапляє, в тому числі, до держави-агресора. Ми знаємо, наприклад, що для проведення експертизи вилучалися секретні документи, навіть із Генерального штабу, плани Збройних сил України і так далі", – заявив Головань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Порошенка прийшов вручати повістки слідчим ДБР

Юрист також нагадав, що діяльність ДБР та його ексдиректора Романа Труби має стати об'єктом розслідування правоохоронних органів.

"За нашими заявами зареєстровано вже шість кримінальних проваджень.

Було опубліковано розмови, які, ймовірно, записувалися в кабінеті колишнього директора ДБР. І всі ці питання ми ставили відповідним правоохоронним органам. Поки не бачимо ентузіазму.

Будемо домагатися, щоб усе це угруповання, очолюване Романом Трубою, яке свого часу використовувало Державне бюро розслідувань для політичних переслідувань і для сприяння підривній діяльності держави-агресора, щоб ці люди були притягнуті до відповідальності", – сказав Головань.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру Петру Порошенку.

Порошенкові інкримінують зловживання владою.

ДБР відкрило 13 проваджень, у яких фігурує Петро Порошенко. Їх відкрили за заявами колишнього заступника голови Адміністрації експрезидента Януковича Андрія Портнова.

Зараз ви читаєте новину «Секретну інформацію з ДБР зливають у Росію – адвокат Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути