Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2006 10:01

Секреті документи щодо протистояння Путіну знайшли в сміттєвому баку в Іспанії

Іспанський журналіст журналу Interviu знайшов у сміттєвих контейнерах біля будівлі МЗС Іспанії секретні документи державної ваги. Їх викинули працівники міністерства.

В одному з документів йдеться про те, як лідери країн-членів Євросоюзу напередодні жовтневої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіном у фінському місті Лахті намагалися виробити сумісну стратегію тиску на Москву.

Interviu не надрукував документ повністю, але передав його текст найбільшій іспанській газеті El Pais.

На самміті Росія-ЄС в Лахті, його учасники "домовилися за закритими дверима про сумісну стратегію, щоб спільно протистояти російському президенту". У документі йдеться, що це було потрібно, оскільки відносини між обома сторонами "гірші, ніж вважалося до цього через політичне використання Москвою надмірної залежності європейських країн в галузі енергетики".

Як відомо, на зустрічі лідерів ЄС з президентом Росії в залі "Сібеліус" "жорстка стратегія" була застосована обома сторонами. Тон зустрічі задав голова Європарламенту іспанець Хосеп Боррель. Звернувшись до Путіна, він дав зрозуміти, що Євросоюз заради джерел нафти і газу вимушений мати справу з не дуже респектабельними країнами, а потім сказав, що припинення подачі російського газу на Україну призвело до того, що в Лахті доводиться говорити на цю тему. Згадав він і про зростання корупції в Росії.

Путін у відповідь на звинувачення в тому, що в Росії процвітає мафія, заявив, що вона існує і в інших місцях, у тому числі і в Іспанії. При цьому він послався на недавній корупційний скандал в Марбельє, де за мафіозні справи судять всю місцеву верхівку.

Російський президент додав, що слово "мафія" придумане не в Росії.


За матеріалами Газета.ru, КоммерсантЪ.

Зараз ви читаєте новину «Секреті документи щодо протистояння Путіну знайшли в сміттєвому баку в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути