Ексклюзиви
понеділок, 06 березня 2023 21:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Секретар РНБО і полковник Череватий прокоментували обстановку в районі Бахмута

Секретар РНБО і полковник Череватий прокоментували обстановку в районі Бахмута
Ухвалюються рішення, як посилювати напрямок, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Місто Бахмут не оточене ворогом.

Ухвалюються рішення, як посилювати напрямок. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

"На сьогодні про оточення Бахмута не йдеться. Розуміємо, що ситуація непроста й тому приймаються колективні рішення, що робити на тому чи іншому напрямку, в який спосіб посилювати цей напрямок. І такі питання на Ставці постійно проговорюються. Сьогодні щонайменше півтори години було обговорення", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ спалила російські танки і вдарила по піхоті окупантів – відео

Російські окупанти кинули в бій на Бахмутському напрямку "найкращі свої підрозділи", розповів спікер Східного угруповання військ Зброних сил України Сергій Череватий.

"Ворог кинув найкращі свої підрозділи в бій. Він концентрує максимально артилерійський вогонь, зокрема за цю добу було біля 130 ударів різними артилерійськими системами і ствольними, реактивними системами залпового вогню по нашим позиціям на Бахмутському напрямку", – сказав полковник.

"Завдяки його (міста Бахмут. – Gazeta.ua) символізму до нього прикуто багато уваги й дуже багато чого міфологізовано. З оперативної точки зору він не представляє аж такої цінності. Просто це наша земля. Ми боронимо кожен її метр. І поки є можливість дошкуляти ворогу, вибивати його особовий склад, вибивати його бойовий дух, вибивати його бойові можливості, ми це робимо", – сказав Череватий.

Сьогодні на Ставці верховного головнокомандувача розглянули ситуацію в Бахмуті, повідомив сайт президента. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і командувач Сухопутних військ Олександр Сирський висловилися за продовження оборонної операції і подальше посилення наших позицій у Бахмуті.

Бої в районі Бахмута досягли найвищого рівня напруження, сказав Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО і полковник Череватий прокоментували обстановку в районі Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути