Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2013 16:22

Зараз не йдеться про вступ до Митного союзу — експерт

Зараз не йдеться про вступ до Митного союзу — експерт
Віктор Янукович і Володимир Путін. Фото: www.segodnya.ua

Пропозиція президента Росії Володимира Путіна про роботу на експертному рівні у питаннях, які стосуються Митного союзу, є конструктивною.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Це конкретні пропозиції по конкретних угодах. Бачимо крок назустріч тим пропозиціям, які Янукович висував останні два роки. Так звана формула три плюс один, яку останнім часом називають секторальним співробітництвом. Путін відзначив, що знайшли компроміс на статусі спостерігача. Але можливо співробітництво по окремих угодах. Маємо певний прогрес. Бо раніше росіяни категорично говорили ні. Пропонували Україні обрати: членство у Митному союзу або проблеми", - наголосив він.

За словами експерта, у заяві Путіна не йдеться про вступ до Митного союзу.

"Путін враховує складнощі внутрішньо-політичної ситуації в країні. Він дуже толерантно, наскільки це можливо для Путіна, прокоментував її. Російське керівництво розуміє: якщо зараз від України вимагати членства в Митному союзі, це на користь не піде. Тому вони акуратно ставлять питання про проміжний статус. Таке влаштовує українську сторону і не має суперечити європейській інтеграції України", - зауважив Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перебуває на межі фінансової та політичної катастрофи - The Guardian

"Ми спостерігаємо зміну тактики Росії. Зараз вони не хочуть лякати українців, тому використовують більш гнучкий та повільний підхід, втягуючи нас крок за кроком. Хоча зараз будь-яка угода із Митним союзом буде сприйматися критично, бо на майдані вирують великі пристрасті. Варто діяти інакше. Спочатку вийти з внутрішньої кризи, а угоди підписувати за умов стабілізації ситуації", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова працювати на експертному рівні з Україною з питань, що стосуються Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Зараз не йдеться про вступ до Митного союзу — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути