четвер, 03 липня 2014 16:47

Зараз повинні знищити терористів, вже тоді переговори — Рибачук

Зараз повинні знищити терористів, вже тоді переговори — Рибачук
unian.net

Продовжити переговори щодо мирного врегулювання конфлікту на Донеччині Україна може тільки після роззброєння бойовиків.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів колишній віце-прем'єр з питань євроінтеграції, громадський діяч Олег Рибачук.

"Зараз ми повинні знищити озброєних терористів. Вже тоді приступати до переговорів, з тими хто бажає. Поки що немає з ким розмовляти. Ми не можемо вести переговори з російськими політтехнологами, які назвали себе прем'єрами в Донеччині. Маємо продовжити переговори з європейськими партнерами на рівні міністрів. Один на один з Росією не можливо розмовляти. Тому що такі домовленості з Путіним нічого не вартують. У форматі в якому були переговори абсурдні. Медведчук зі своїм "не українським вибором" завжди виступав проти європейського майбутнього, проти демократії в Україні. Теж саме не маємо вести переговори з керівництвом ДНР і ЛНР. Цих людей прокуратура України визнала терористичними організаціями", - розповів громадський діяч.

Він зазначив, що сьогодні Україна бореться з тероризмом.

"Ніякого перемир'я не було. Воно нахабно порушувалось. Росія не виконувала своїх зобов'язань. Через кордон Путін продовжував завозити важку техніку, зброю та сепаратистів. Тому продовжувати його не було ніяких підстав. За ці десять днів Україна понесла людські втрати. Тому рішення Порошенка і Ради нацбезпеки відновити активні дії цілком логічне. Сьогодні Україна діє, як будь-яка інша країна. Ми боремось з тероризмом", - розповів він.

Він додав, що мир на Донеччині можливий тільки після повного закриття українсько-російського кордону.

Нагадаємо, антитерористична операція наближається до завершення. У ЗМІ з'явилась інформація, що у п'ятницю можливі консультації щодо перемир'я. Вони пройдуть між Києвом і Луганськом та Донецьком за посередництва Росії та ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Зараз повинні знищити терористів, вже тоді переговори — Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути