понеділок, 12 листопада 2012 16:39

Сьогодні Грузинов оголосив голодування - Корчинський

Сьогодні Грузинов оголосив голодування - Корчинський
Дмитро Корчинський розповів, що Віталій Грузинов розпочав голодування. Фото: elektorat.te.ua

Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський каже, що затриманий активіст Віталій Грузинов оголосив голодування з сьогоднішнього дня.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"З сьогоднішнього дня Грузинов оголосив голодування, це не сухе голодування, але воно справжнє. Нам це відомо із джерел в Лук'янівському слідчому ізоляторі. Інформація ця точна", - повідомив Корчинський.

Окрім того, він розповів, що активіст обурений такою несправедливістю, оскільки він запевняє, що знаходиться в слідчому ізоляторі безпідставно.

"Він безумовно обурений цією несправедливістю. По ньому ж зараз ведеться суди по двох справах: по Податковому майдану і по "мовних" протестах. Те, що його не доставляють в суд ні по тій, ні по іншій справі — це свідчить про утиск його прав. Він вважає, що сидить незаконно, несправедливо. Тим паче, не існує рішення суду, яке би його утримувало в ув'язненні", - зазначив лідер партії "Братство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив з підпискою про невиїзд "антиподатківця" Грузинова

Також, за його словами, наразі не має судового рішення, згідно з яким могли б утримувати Грузинова в СІЗО. "Було рішення, коли була санкція суду тримати його 2 місяці, після цього, йому вже ніхто ніяких санкцій не давав. Та санкція суду закінчилася два тижні тому, тобто він сидить без всякого рішення суду, перебуває в слідчому ізоляторі, і безумовно він вважає, що хоча б такою небезпечною формою протесту можна вплинути на цю справу, - резюмував він.

Нагадаємо, активіст Віталій Грузинов був ув'язнений рішенням Голосіївського суду 30 вересня 2012 року за участь у протестах на захист української мови. Йому інкримінують напад на співробітника "Беркуту", внаслідок якого той отримав невеличкий синець.

Термін тримання Віталія Грузинова під вартою за попереднім рішенням суду добіг кінця 30 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Заході культура перемогла державу. А в Україні держава перемогла культуру"

В жовтні 2011 року співробітники міліції затримали Грузинова, який перебував у розшуку в рамках розслідування кримінальної справи про пошкодження плитки на Майдані Незалежності в ході акцій протесту проти прийняття нового Податкового кодексу в 2010 році.

В кінці 2010 року на Майдані Незалежності проходили акції протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу. Протестуючі розбили на площі наметове містечко, який функціонував з 22 листопада по 3 грудня 2010 року. Пізніше міліція порушила справу, висунувши учасникам тих подій звинувачення про пошкодження плитки кріпленнями для наметів.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Грузинов оголосив голодування - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути